Video: Grydesteg af okse med ovnbagte kartofler, rodfrugter og rødløgskompot
Grydesteg af okse med ovnbagte kartofler, rodfrugter og rødløgskompotKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
-
1 kg Oksetykkam
-
1 spsk Olivenolie
-
150 gram Gulerod
-
100 gram Løg
-
100 gram Rød peberfrugt
-
200 gram Bøftomat
-
0.5 Æbler
-
6 stk Hvidløgs fed
-
2 kvist Frisk timian
-
2 stk Laurbærblad
-
1 stk Øl
-
1 spsk Rødvinseddike
-
1 deciliter Fløde 13%
Sådan laver du Grydesteg af okse med ovnbagte kartofler, rodfrugter og rødløgskompot
Krydr stegen med salt og peber. Rens alle grønsager, samt æble og skær dem i store grove stykker. Varm olien i en stegegryde. Brun stegen på alle sider. Tilsæt alle grønsager inkl. de hele hvidløg og krydderier. Brun let i 1 - 2 minutter.
Tilsæt øl og hvidvinseddike. Bring retten i kog og vend grønsagerne forsigtig rundt. Læg et tætsluttende låg på gryden og lad retten småsimre ca. 2 timer ved svag varme.
Vend stegen af og til. Tilsæt vand, hvis væsken er svundet meget i gryden. Tag stegen op og lad den hvile 10 minutter før den skæres ud. Blend sovsen helt jævn og evt. tilsæt fløden. Smag til med salt og peber.
Server med ovnbagte kartofler og rodfrugter, syltede asier eller agurker eller prøv med rødløgskompot, som du også kan finde her på siden.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fasan i portvin
Tø de frosne fasaner op i køleskabet natten over. Rens fuglenes omhyggeligt og aftør dem....
Nem blommetrifli
Nem blommetrifliUdsten blommerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem med sukkeret til de...
Æg mimose
Hårdkog æggene. Afkøl dem under koldt vand. Mayonnaise (fyld): Skyl og tør persillen og...