Video: Spinatboller
SpinatbollerKøkken:
Ingredienser:
Andet
11
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
200 gram Frossen hakket spinat
-
50 gram Gær
-
4 Lunkent vand
-
1 spsk Rapsolie
-
2 tsk Salt
-
1.2 tsk Stødt muskatnød
-
50 gram Hørfrø
-
150 gram Fuldkornsmel
-
150 gram Rugmel
-
500 gram Hvedemel
-
0 Mælk
Sådan laver du spinatboller
Bruger du spinat fra frost, skal den først tøes op inden brug.
Dernæst smuldres og udrøres gæren i en skål med lunkent vand.
Olie, salt, stødt muskatnød tilsættes.
Spinaten knues fri for vand i en sigte og tilsættes, sammen med hørfrø, fuldkornsmelet og rugmelet.
Hvedemelet tilsættes - lidt af gangen - dejen æltes godt.
Dejen stilles til hævning i ca. 1 time tildækket.
Dejen formes til 22 stk. boller, der efterhæver i ca. 30 minutter.
Inden spinatbollerne bages pensles de med lidt mælk.
Bollerne skal bages ved 200 grader i ca. 20 minutter og afkøles derefter på en rist.
Velbekomme!
Tips og serveringsforslag til dine spinatboller
Bollerne kan bruges som tilbehør til en masse retter. F.eks til aftensmaden, men er også gode som frokost og til at have med i madpakken med lidt lækkert pålæg. Samtidig er det også en smart måde at få sneget lidt flere grøntsager med i børnenes madpakke da spinatbollerne er god kamuflage. Hvis du ikke kan nå at få spist dig igennem alle spinatbollerne, kan de også sagtens fryses ned og gemmes.
Interesseret i flere opskrifter med spinat ..?
Prøv eventuelt denne lækre opskrift på laks med krydret spinat. Hvis du ikke er vild med fisk, så falder denne pasta med spinatsauce måske mere i din smag. Alternativt kan du kaste dig ud i en nem hjemmelavet gratin. Denne spinat- ostegratin vil uden tvivl gå hen og blive et hit.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Flødekartofler med ost
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg kartoflerne lagvis med muskatnød, salt o...
Den glade kartoffelsuppe
Den glade kartoffelsuppeLøgene skrælles, snittes og brunes i 5-10 minutter ved jævn varme....
Veganske madpandekager
Veganske madpandekager1) Tilføj alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen. 2) De ve...