Video: Spinat-ostegratin
Spinat-ostegratinKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Tilbehør
9
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
1 timer 25 minutter
Antal personer:
-
500 gram Frossen helbladet spinat
-
40 gram Smør
-
2.5 spsk Hvedemel
-
2.5 deciliter Letmælk
-
4 stk Æg
-
0 Bordsalt
-
0 Peber
-
0 Revet muskatnød
-
200 gram Mozzarella 30+
Kom spinaten i en sigte og pres al vandet af den. Hak den groft med en kniv. Smelt smørret i en tykbundet gryde og pisk melet i. Lad det koge sammen og pisk så mælken i lidt ad gangen. Pisk hele tiden til det bliver en ret tyk sauce. Tag gryden fra varmen. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne i saucen lidt ad gangen. Krydr med salt, peber og muskat efter smag. Vend spinaten og ca. halvdelen af osten godt i. Pisk hviderne helt stive og fold dem i til sidst. Smør et ovnfast fad og kom gratinmassen heri. Den må kun fylde fadet 3/4 op, da den hæver en del. Drys med ost. Bag gratinen på næstnederste rille i en 200°C varm ovn. Små forme bages 25-30 minutter og en stor ca. 45 minutter. Åben endelig ikke ovnen undervejs. Spis gratinen straks inden den falder sammen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Den glade kartoffelsuppe
Den glade kartoffelsuppeLøgene skrælles, snittes og brunes i 5-10 minutter ved jævn varme....
Farsbrød med bacon
Sådan laver du farsbrød med baconBland kød, løg, havregryn, boullion, salt og æg sammen, o...
Italiensk tærtedej
Bland ingredienserne godt sammen, og fordel i en tærteform. Fyld tærtenbunden med fx steg...