Video: Nigri-sushi med tun
Nigri-sushi med tunKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
5
Tilberedningstid
24 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Sushiris
-
7.5 deciliter Vand
-
5 spsk Sukker
-
2 spsk Bordsalt
-
500 gram Tun
Ris:
Skyl risen et par gange i koldt vand til vandet er klart, og lad den derefter dryppe af ca. 1 time.
Kom risen i en gryde sammen med vandet og bring det i kog.
Koges 5 minutter ved jævn varme.
Herefter skrues ned for varmen, og risen simrer 10 minutter under låg.
Hæld evt. sake i risen, tag den fra varmen og lad den hvile under låg i yderligere 10 minutter.
Rør ingredienserne til risvineddikeblandingen sammen (5 spsk rivineddike, 1 spsk mirin, 3 spsk sukker og 2 spsk salt).
Fordel risen i bunden af et riskar af gennemvædet træ (et glasfad kan også bruges) og rør den sammen med vineddikeblandingen.
Lad eddiken fordampe, så risen ikke længere er fugtig og lad den køle af til stuetemperatur.
Sushi:
Læg tunen på et skærebræt og skær ca. 8 mm tynde skiver diagonalt fra højre mod venstre.
Ca. 20 g sushi-ris formes til en blok i hånden.
Tag et stykke tun og påfør evt. wasabi.
Læg risblokken ovenpå fisken og klem sammen.
Arbejd med fingrene til sushien har den rigtige facon og føles fast.
Når sushien spises, dyppes den i sojasauce.
Vend siden med fisken nedad, så sushien ikke falder fra hinanden i sojaen.
Prøv også at bruge f.eks. røget laks, hellefisk eller makrel, kogte rejer el. lign. i stedet for tun.
*Bemærk, at fisk til sushi altid skal fryses ned til -20°C i min. 24 timer for at slå eventuelle parasitter ihjel
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Majspandekager
Sådan laver du majspandekagerAlle ingredienserne blandes sammen i en stor røreskål, dejen...
tzatziki med skyr
Tzatziki med skyr Hæld skyren op i en skål. Riv eller pres hvidløget, riv agurken på et r...
Marcos hjemmelavede brownies
Tænd ovnen på 175 grader. Pisk æg og sukker til luftig æggesnaps. Bland de øvrige ingredie...