Video: Amo Fødselsdagsboller 20 stk
Amo Fødselsdagsboller 20 stkKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
1 timer 20 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
2 deciliter Sødmælk
-
50 gram Gær
-
100 gram Margarine
-
1 stk Æg
-
50 gram Sukker
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Kardemomme
Sådan laver du Amo fødselsdagsboller
Lun mælken til den er håndvarm (37 gader), og opløs gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen godt ca. 5 min Lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 20 min til dobbelt størrelse. Slå dejen sammen, rul den ud til en pølse. Del dejpølsen i 20 lige store stykker og form dem til boller. Sæt bollerne på en smurt bageplade og lad dem efterhæve tildækket og lunt 30-40 min. Pensl bollerne med æggestrygelsen. Bagetid: 10-12 min på midterste rille i en forvarmet ovn (varmluft 200 grader).
Velbekomme!
Tips til dine Amo fødselsdagsboller
Har du lyst til at dekorere dine fødselsdagsboller, så drys dem eventuelt med lidt perlesukker eller strø sukker efter du har penslet dem med æggestrygelsen. Du kan også eksperimentere med enten at komme lidt rosiner eller chokoladeknapper i dejen.
Flere fødselsdagsopskrifter
Lurer der en fødselsdag rundt om hjørnet, så bliv inspireret til flere nemme opskrifter på desserter og bagværk du kan servere ved den næste højtid. Prøv f.eks denne opskrift på fødselsdagslagkage. Har du lyst til at servere en lidt anderledes kage, så server eksempelvis en tiramisu. Den skal blot laves dagen før og drysses med kakaopulver kort tid inden servering.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingemousse
Kyllingekødet pureres i en blender sammen med æg, créme fraiche og løg. Husblasen smelt...
Ananas tærtetatin med fem krydderier
Forvarm ovnen på 200°C. Dej: Hvedemel, sukker, smør og knuste mandler blandes godt samm...
Bagte æbler med mynte
Forvarm ovnen til 175°C. Udkern æblerne og fjern en 2 cm strimmel omkring hullet på top...