Video: Fødselsdagslagkage
FødselsdagslagkageKøkken:
Ingredienser:
Andet
7
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
0 Lagkagebund
-
0 Vanillecreme
-
300 gram Solbærmarmelade
-
100 gram Flormelis
-
2 spsk Vand
-
2.5 Piskefløde 38%
-
0 Sukkerkugler
Fødselsdagslagkage
Pisk fløden til en let skum.
Bland flormelis og vand til en glasur.
Læg en af lagkagebundene nederst.
Smør bunden med syltetøjet, vanillecremen og flødeskummen og læg en nye lagkagebund på fyldet.
Gør dette for så mange lag som der ønskes.
Top den øverste lagkagebund med glasuren, og læg sukkerkuglerne på.
Stil lagkagen i køleskab i minimum 1.5 time.
Værsgo - din fødselsdagslagkage er nu klar til at blive serveret!
Fødseldagslagkage
Lagkager er et bagværk, der har flere 100 års tradition bag sig. Traditionelt set blev kagerne bagt med lag af frugt og syltetøj. Det var først, da mejerierne for alvor begyndte at dukke op rundt omkring i Danmark i slutningen af 1800-tallet, at flødeskummen blev introduceret i lagkagen.
Lige meget hvordan lagakagen er sat sammen, har kagen altid været en sikker vinder, når det gælder en festlig kage til alle mulige anledninger.
Du kan fx. gøre din lagkage lidt mere sund ved at bruge friske frugter - du kan lade dig inspirere af hvad sæsonens frugter er, de populæreste er dog oftest hindbær og jordbær.
Glasuren kan også tilpasses på mange måder, fx. ved at komme chokolade eller vanille i.
Lagkagen kan med fordel laves dagen før, den skal spises.
Hvis du ikke har lyst eller mulighed for at købe lagkagebunde, så kan du lave dine egne, hjemmelavede lagkagebunde.
Eller hvis du er på udkig efter andre spændende opskrifter på lagkager, kan du lade dig inspirere af vores opskrift på en nem nougatlagkage.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Langtidsstegt kylling
Sådan laver du langtidsstegt kyllingStart med at tænde ovnen på 120 grader varmluft.Den he...
Røget laksesuppe
Den røgede laks pakkes ind i blancheret spinat. Fiskebouillonen koges et øjeblik med safra...
Hyldeblomstsnaps
HyldeblomstsnapsRyst hyldeblomstskærmene godt, så støv og skidt falder af. Du må ikke skyl...