Video: Panforte med hasselnødder, valnødder og mandler
Panforte med hasselnødder, valnødder og mandlerKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
100 gram Hasselnød
-
100 gram Mandler
-
100 gram Valnød
-
100 gram Tørret figen
-
100 gram Tørret appelsinskal
-
100 gram Sukat
-
60 gram Kakaopulver
-
0.5 tsk Stødt allehånde
-
0.5 stk Stødt koriander
-
0.5 stk Kanel
-
0.5 tsk Stødt ingefær
-
75 gram Hvedemel
-
125 gram Sukker
-
140 gram Honning
-
1.2 spsk Flormelis
Panforte er en kompakt kage med en intens smag.
Spis den i små stykker som en slags konfekt.
Opbevar panforten i en kagedåse, så holder den sig fint i ugevis.
Panforte:
Bred hasselnødderne ud på en bageplade og mandlerne ud på en anden.
Stil pladerne i ovnen ved 180° varmluft, og lad nødderne blive brune.
Nødder og mandler kan ikke være på samme bageplade, da de ikke nødvendigvis skal have lige lang tid.
Mandlerne skal bage 8-12 min., og nødderne skal bage, til skallen løsner sig.
Gnid skallen af nødderne, så snart de er kølet let af.
Skru ovnen ned til 150°, og lad den være tændt
Hak valnødderne groft.
Skær fignerne i små terninger.
Kom valnødder og figner i en stor ælteskål sammen med appelsinskal, sukat, kakao, krydderier, mel og de hele, brunede mandler og nødder.
Kog sukker og honning op i en kasserolle, og lad det koge godt igennem.
Brug evt. et termometer til at måle, at temperaturen kommer op på 115°.
Rør hurtigt den meget varme sukkermasse sammen med alle ingredienserne i ælteskålen.
Det bliver meget tungt at røre, men fortsæt med at røre så længe som muligt.
Hæld dejen ud på bordet, og ælt den, til den er sammenhængende.
Beklæd bageformen med bagepapir, og tryk dejen omhyggeligt ud i formen
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Æbleskiver med kærnemælk
Æbleskiver med kærnemælkMel, salt, natron og sukker blandes. Kærnemælk og æggeblommer røre...
Nem jordbæris
Pisk fløden til let skum. Mos jordbærrene godt og bland dem med yoghurten. Vend flødeskumm...
Oksebryst i peberrodssovs
Skær kød i tern og dæk med vand i gryde og kog. Fjern skum.Løg, selleri og peberrod i tern...