Andebryst med solbær og chokoladesauce

15/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Fransk

Hovedret

1 timer 0 minutter

1 timer 0 minutter

19



Fremgangsmåde:

Andebrysterne snittes på skindsiden. Smelt lidt smør på en god pande og steg dem, først med skindsiden nedad. Steg ved jævn varme, så vil fedtet langsomt smelte af brysterne. De skal have i alt ca. 15 min. alt efter tykkelse. Krydr dem med salt, peber og frisk rosmarin. Lad dem hvile tildækket indtil servering.

Solbærchokoladesauce: Hæld det meste af andefedtet fra panden og kog den af med andebouillon. Tilsæt efter ca. 2 min. bær og saucejævner. Tag panden af varmen og rør det hakkede chokolade i saucen. Smag til med salt og peber.

Rodfrugtmos: Snit de skrællede kartofler og rodfrugter i ensartede tern og kog dem meget møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grøntsagerne med en stegegaffel eller en gammeldags kartoffelmoser. Tilsæt cremefraiche, persille, salt og peber. Pisk mosen grundigt igennem. Andebrysterne skæres i tynde skrå skiver og serveres med den varme sauce og rodfrugtmosen.

Tip: En let salat af fx rucola og appelsinskiver kan serveres til.

De syrlige solbær og den mørke chokolade spiller op til hinanden i en sauce, der er mørk som natten og blød som fløjl. Serveres med en rodfrugtmos, der er vendt med creme fraiche og masser af persille.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 2

2 stk Berberieandebryst

20 gram Usaltet smør

4 stk Rosmarinkviste

0,5 tsk Groft salt

1 tsk Friskkværnet peber

225 ml Andebouillon

50 gram Frosne solbær

2 tsk Maizena

25 gram Mørk chokolade

0,25 tsk Groft salt

1 tsk Friskkværnet peber

1 spsk Evt. kulør

1 kg Skrællede bagekartofler

400 gram Hakket selleri

200 gram Persillerod

1 deciliter Bredbladet persille

1 deciliter Creme fraiche 18%

1 tsk Groft salt

1 tsk Friskkværnet peber

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g