Video: Citronmayonnaise
CitronmayonnaiseKøkken:
Ingredienser:
Andet
5
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
2 stk Æggeblomme
-
1 stk Citron
-
1 spsk Dijonsennep
-
2 tsk Hvidvinseddike
-
6 deciliter Smagsneutral olie
Citronmayonnaise
Start med lad alle ingredienser stå på bordet i lidt tid, så alt rammer tæt på stuetemperatur.
Riv citronskal, pres saften ud af citronen og fordel dem i hver og deres små skåle.
Pisk æggeblommer godt sammen med salt, peber, citronskal, dijonsennep, hvidvinseddike/æbleeddike og citronsaft.
Pisk olien i lidt efter lidt, og hvis ikke mayonnaisen begynder at blive stiv, skal der piskes lidt mere olie ad gangen, indtil konsistensen er der.
Smag til med salt, peber og mere citronsaft.
Lad mayonnaisen stå i køleskabet i et par timer og trække, hvis man virkelig ønsker en citronmayonnaise med kraftig smag.
Nu er citronmayonnaisen klar – velbekomme!
Tip
Hvis uheldet rammer, og mayonnaisen skiller, så tager man en ny røreskål og putter en ny æggeblomme i. Den piskes godt, og så tilføjer man den skilte mayonnaise lidt ad gangen, så den nye æggeblomme optager olien, men denne gang bare på ny.
Andre oplagte opskrifter
Man kan lave mayonnaiser med alle mulige smage end bare citron. En chilimayonnaise kan vi varmt anbefale at lave, der vil passe til både rigtig mange retter og tilbehør.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tunpaté
Tunen moses sammen med æggene. Tilsæt rejer og fiskebouillon. Det hele røres sammen.Smelt...
Lammeragout
Skær evt. overflødigt fedt af kødet og skær det ud i store firkanter, ca. 50 g pr. stk. B...
Kyllingebryst med bagte tomater
Sådan laver du kyllingebryst og bagte kartoflerRød og gul peber, og hvidløgs fed hakkes el...