Video: Champignonsuppe
ChampignonsuppeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
750 gram Champignon
-
2 stk Æggeblomme
-
250 gram Usaltet smør
-
1.2 deciliter Piskefløde 38%
-
2 stk Skalotteløg
-
1 tsk Køkkensalt
-
2 tsk Friskkværnet peber
-
1.1 liter Hønsebouillon
Champignonsuppe
De rensede champignons (alternativt kan du også bruge kantareller, helst friske) deles disse i hoved og stilk og de fineste hoveder (ca. halvdelen) skæres i skiver, mens resten hakkes groft sammen med stilkene).
Derefter bruger du 2 spsk. smør, som smeltes i en tykbundet gryde (eller pande) og de skiveskårne svampe dampes 4-5 minutter under konstant omrøring.
Derefter tager du dem op med en hulske og sætter dem til side.
Igen bruger du 2 spsk. smør i samme gryde og de hakkede svampe dampes sammen med skalotteløgene (finthakkede) indtil svampene har afgivet væde.
Hvis du bruger kantareller tilsættes løgene efter 4-5 minutter og damper videre 6-8 minutter.
Imens sættes resten af smørret over i en tykbundet gryde, smeltes og der laves en opbagning med mel, derefter tilsættes hønsekødsuppe (eller bouillon), langsomt under piskning og lader det småkoge til det er jævnet, tilsæt derpå svampe og løg og lad dette koge sammen i ca. 15 minutter under jævnlig omrøring.
Suppen tages af varmekilden.
Ved siden af i en skål, pisker du æggeblommer og fløde sammen, som du derefter pisker i suppen.
Suppen skal derefter opvarmes til kogepunktet-uden at koge!
Tilsmages med salt og hvid peber og serveres i bouillonkopper med flütes til.
Din champignonsuppe er nu klar til blive serveret, velbekomme.
Suppe til vinter
Vi har mange lækre supperetter her på Opskrifter.dk, vi kan foreslå denne lækre broccolisuppe med kartofler, eller denne cremede jordskoksuppe med bacon.
Uanset hvad, er der noget til enhver suppeelsker.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Blomkålsgratin fra familiejournal er den bedste
Blomkålsgratin med ostDel blomkålen i små buketter og kog den med salt i ca. 4 min og lad...
Rødvinsglaserede rødbeder
Glaserede rødbeder, rødvin, fremgangsmåde:Kog rødbederne møre i letsaltet vand. Pil skræll...
Napoleonshatte
NapoleonshatteMørdej:Smør, hvedemel, flormelis, hele æg æltes til en dej og stilles på køl...