Video: Lys fond - bouillon
Lys fond - bouillonKøkken:
Ingredienser:
Fransk
7
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
10 timer 0 minutter
Antal personer:
-
5 kg Okseben
-
2 stk Gulerod
-
2 stk Løg
-
2 stk Porre
-
2 stk Pastinak
-
2 stk Persillerod
-
0.5 stk Sellerirod
Samtlige grøntsager skrælles og rengøres grundigt og skylles med rent vand.
Benene sættes over i en gryde med koldt vand og koges op.
Smid dernæst vandet ud og skyl benene.
Sæt nu gryden over med nyt vand og bring gryden langsomt i kog, tilsæt grøntsagerne og lad det koge langsomt i 8-10 timer.
Fjern (skum) fedtet 1 gang i timen.
Sigtes til sidst gennem en fin si.
Hvis du ikke syntes at fonden/grunden smager af ret meget, kan du gentage proceduren med nye ben.
Tilsæt den lyse fond i stedet for vand.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Lakseroulade med rygeost - rødløg - krydderurter
Lækker lakseburrito med rygeost, rødløg og krydderurter 1) Start med at ligge tortillas ud...
Chokolademoussetærte
Læg bagepapir i bunden af en springform, 24 cm i diameter, så det sidder fast mellem forme...
Laks på krydret spinat
sådan laver du laks på spinat Skyld og vask spinaten grundig ren for jord .Lad vandet hæng...