Lys fond - bouillon

22/01-2021

Køkken:

Type:

Tilberedningstid:

Arbejdstid:

Antal ingredienser:

Fransk

Tilbehør

1 timer 0 minutter

10 timer 0 minutter

7



Fremgangsmåde:

Samtlige grøntsager skrælles og rengøres grundigt og skylles med rent vand.
Benene sættes over i en gryde med koldt vand og koges op. Smid dernæst vandet ud og skyl benene. Sæt nu gryden over med nyt vand og bring gryden langsomt i kog, tilsæt grøntsagerne og lad det koge langsomt i 8-10 timer. Fjern (skum) fedtet 1 gang i timen.
Sigtes til sidst gennem en fin si.
Hvis du ikke syntes at fonden/grunden smager af ret meget, kan du gentage proceduren med nye ben. Tilsæt den lyse fond i stedet for vand.



Se flere opskirfter på www.opskrifter.dk
Ingredienser

Antal personer: 4

5 kg Okseben

2 stk Gulerod

2 stk Løg

2 stk Porre

2 stk Pastinak

2 stk Persillerod

0.5 stk Sellerirod

Næringsindhold pr. person
vis i   % vis i   g