Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Fransk
Tilbehør
1 timer 0 minutter
10 timer 0 minutter
7
Fremgangsmåde:
Samtlige grøntsager skrælles og rengøres grundigt og skylles med rent vand.
Benene sættes over i en gryde med koldt vand og koges op. Smid dernæst vandet ud og skyl benene. Sæt nu gryden over med nyt vand og bring gryden langsomt i kog, tilsæt grøntsagerne og lad det koge langsomt i 8-10 timer. Fjern (skum) fedtet 1 gang i timen.
Sigtes til sidst gennem en fin si.
Hvis du ikke syntes at fonden/grunden smager af ret meget, kan du gentage proceduren med nye ben. Tilsæt den lyse fond i stedet for vand.
Antal personer: 4
5 kg Okseben
2 stk Gulerod
2 stk Løg
2 stk Porre
2 stk Pastinak
2 stk Persillerod
0.5 stk Sellerirod