Video: Salsa verde
Salsa verdeKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
6
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
0 minutter
Antal personer:
-
3 stk Tomatillos
-
1 stk Frisk grøn chili
-
2 spsk Koriander
-
1 stk Lime
-
1 fed Hvidløg
-
2 spsk Extra jomfru olivenolie
Salsa verde
Tomatillos skylles og hakkes groft, fjern kernerne.
Derefter hakkes chilien fint og blandes med tomatillosne, de friskhakkede koriander og limesaften.
Pres et fed hvidløg og kom olivenolien i for at gøre den jævn.
Smag til med salt og peber.
Lad salsaen stå og trække ½ time før brug.
Er god til kogt eller grillet fisk og grøntsager.
Nyd din salsa verde - velbekomme!
Forskellen på salsa verde og pesto
Der er flere måder at lave salsa verde på. Man kan også lave den baseret på enten basilikum eller persille - eller alle tre sammen, og derfor minder den også rigtig meget om en grøn pesto. Forskellen er dog, at salsa verde er uden nødder og ost, så den er både vegansk og velegnet som erstatning for nøddeallergikere. Man kan også tilføje finthakkede kapers og ansjoser for ekstra smag.
Salsa er ikke kun til det mexikanske køkken
Vi kender alle den klassiske tomatsalsa, der ofte bliver brug i det mexikanske køkken. Der findes også salsaer til den søde tand, og her kan vores populære vandmelonsalsa eller mangosalsa anbefales! De søde salsaer er perfekt til de lune sommeraftener, og især vandmelonsalsaen kan sende ens sanser til middelhavet - og passer desuden godt sammen med forskellige kødretter eller et lækker tapasbord.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Romkager
Rul de optøede butterdejsplader ud og beklæd smurte linseforme med dejen.Vandbakkelsesdeje...
Pandekager med oksekød
Pandekager med oksekødPisk æg og mælk sammen i en skål, bland herefter majsmel og hvedemel...
Braiseret lammekølle med persillerødder
Braiseret lammekølle med persillerødder, fremgangsmåde:Lammekølle krydres med salt og pebe...