Video: Rundstykker
RundstykkerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
25 gram Gær
-
3.5 Sødmælk
-
1 spsk Sukker
-
500 gram Hvedemel
-
2 spsk Rapsolie
-
0 Blå birkes
Sådan laver du rundstykker
Smuldr gæren i en skål.
Tilsæt vand, og opløs gæren.
Kom nu sukker, olie, mel og salt i skålen.
Ælt det godt sammen.
Når dejen begynder at slippe skålen, er den klar.
Tilsæt evt. ekstra hvedemel.
Læg et viskestykke over skålen, og lad dejen hæve i 2 timer.
Form 10-12 boller ud af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk et æg sammen, og pensl bollerne.
Drys birkes hen over bollerne.
Rids møllehjul-mønstret med en skarp kniv i rundstykket.
Tildæk bollerne med husholdningsfilm og derpå et viskestykke.
Lad rundstykkerne hæve i 30 minutter.
Sæt dem i ovnen, og bag dem i 10-12 minutter ved 200 grader.
God appetit.
Morgenbordets glæder
Det er vidunderligt at forkæle sig selv med morgenbrød fra bageren i weekenden. Med denne opskrift vil vi gerne vise, at det faktisk heller ikke er så vanskeligt at lave rundstykkerne selv. Vi har også opskrifter på tebirkes - og croissanter, hvis morgenbordet skal have et fransk twist.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Smøreost med blåskimmel, portvin og valnød
Blend ost, smør og portvin i en foodprocessor eller blender, til det er jævnt og glat.Blan...
Enchiladasauce
Varm olien i en kasserolle ved medium-høj varme. Rør mel og chilipulver i, skru ned til me...
Banan med is
Skær bananerne i skiver på 0,5 cm tykkelse. Fin snit mandlerne. Svits bananerne og mand...