Video: Søndagskage
SøndagskageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
100 gram Usaltet smør
-
3 deciliter Sukker
-
2 stk Æg
-
2.5 deciliter Vand
-
1 Cacaopulver
-
3 deciliter Hvedemel
-
0.5 tsk Bordsalt
-
1 tsk Natron
-
1 tsk Bagepulver
-
1 tsk Vanillesukker
-
3 deciliter Flormelis
-
1 tsk Revet citronskal
-
0.5 deciliter Citronsaft
-
8 stk Frisk citronmelisse
Forvarm ovnen til 175°C.
Smør en rund kageform eller beklæd den med bagepapir.
Pisk det blødgjorte smør.
Tilsæt sukker og pisk videre.
Pisk til sidst æggene i.
Bland cacao og varmt vand i en anden skål.
Rør rundt, til cacaoen er helt opløst.
Bland mel, salt, natron, og bagepulver sammen i en tredje skål.
Tilsæt melblanding og cacao til smørblandingen.
Rør vanillesukker i.
Bag kagen i 35 min.
Glasur:
Bland flormelis med tilstrækkelig citronsaft til at gøre glasuren smørbar, den skal være meget tyk, så den ikke løber ud.
Rør reven citronskal i.
Pynt kagen som vist på foto, f.eks.med strimler af citronskal og blade fra citronmelisse.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Kyllingrisotto med lime
Hak løg, hvidløg og forårsløg fint.Varm smør i en stor gryde. Derefter tilsættes løg og hv...
Jomfruhummerhaler
Jomfruhummerhaler Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og tag samtidig smøren ud, så de...
Tranebær- og jalapenorelish
Bland tranebær, appelsinsaft, hakket rødløg, hakket koriander, presset hvidløg, jalapeno,...