Video: Cantuccini
CantucciniKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
7
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
1 timer 10 minutter
Antal personer:
-
2 stk Æg
-
150 gram Sukker
-
50 gram Smør
-
200 gram Smuttede mandler
-
300 gram Hvedemel
-
1 tsk Bagepulver
-
1 tsk Bordsalt
Sådan laver du Cantuccini
Først pisker du æg og sukker sammen i ca. 4 minutter.
Derefter tilsætter du smeltet, afkølet smør og mandler (de skal IKKE hakkes).
Tag en skål og bland mel, bagepulver og salt sammen.
Vend melblandingen i dejen.
Ælt dejen let sammen og lad den hvile tildækket med fx et viskestykke i køleskabet i ca. 1 time.
Tag dejen ud af køleskabet.
Del dejen i 3 portioner, og form den til stænger på en størrelse af 4 x 30 centimeter.
De skal være lidt flade, da de hæver under bagningen.
Læg stængerne på en plade med bagepapir og forbag dem i ovnen i ca. 25 minutter. ved 175 grader.
Lad dem køle af i nogle minutter, og skær stænger i skiver af 1 centimeters tykkelse.
Læg kagerne tilbage og færdigbag dem i ca. 15 minutter ved 175 grader.
Dine hjemmelavede cantuccini er nu færdige - velbekomme!
Cantuccini en klassisk italiensk kage
Italienerne har en sød tand, og småkagen cantuccini er populær i og uden for Italien. De lækre kager smager ekstra godt sammen med en kop kaffe. Du kan med fordel dyppe kagerne i kaffen, inden du tager en bid.
Flere italienske kager
Har du efter at have prøvet denne opskrift på cantuccini fået lyst til at udfolde dig endnu mere i det søde italienske køkken, så kan vi varmt anbefale vores opskrift på den klassiske italienske dessert tiramisu. Hvis du har lyst til at prøve endnu en opskrift på italienske småkager, kan du prøve denne opskrift på æble og rosin biscotti.
Spørgsmål:
Jeg skal holde fødselsdag for 65 personer og vil gerne lave en italienskbuffet. Alle skal komme med mad men hvad? Jeg tænker at flere personer godt kan lave det samme (helt ens bliver det jo ikke) og så skal det være noget hvor alle kan være med. Har du nogle forslag og er der noget jeg skal tage højde for når jeg laver sådan et arrangement? Hilsen Joanna
Svar:
Det lyder som en rigtig god og sjov ide.
Du skal bare sørge for at omgivelserne er i orden. Dvs.at der er service, servietter, salt og peber osv. Og så selvfølgelig holde det i de Italinske farver - måske også små flag.
Er der nogen som skal komme med en lun ret, kan det måske være en idé at have ovnen klar, hvis der er noget som lige skal lunes lidt.
Skal det være nemt, så er det kolde retter: Prøv at se inde i opskriftssøgning:
Link i venstre side, og så kan du søge på køkkener hvor du vælger 'Italiensk' - der er 111 forslag, så der skulle være muligheder.
Og husk så også brødet :-)
mvh og god fornøjelse !
Dorthe
opskrifter.dk
PS: Har du prøvet at bage Cantuccini ? Det er en rigtig lækker mandelkage, som slet ikke er så svær at bage som det ser ud til, og de kan bages i god tid, da de holder sig længe i en kagedåse.
21/05-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Fiskebøf med kartoffel-sellerimos og rosenkålssalat
Fiskebøf Fisken hakkes fint med en stor kniv - foodprocessoren går også an, men pas på fi...
Bondeomelet med bacon
Pisk æg og fløde sammen.Tilsæt salt og peber. Rist baconskiverne på en pande.Rist kartoffe...
Frisk pasta med chili-krabbesauce og brøndkarse
Knus hvidløg og salt sammen i en morter. Tilsæt hakket chili og mos det til en rød masse.B...