Video: Klatkager
KlatkagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
9
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2.1 deciliter Grødris
-
2.1 deciliter Vand
-
1 liter Letmælk
-
2 spsk Revet citronskal
-
4 spsk Kartoffelmel
-
1 stk Vanillestang
-
1 spsk Sukker
-
2 stk Æg
-
20 gram Smør
Klatkager
Klatkager laves af kold risengrød.
Så derfor starter du med at lave en almindelig risengrød.
Bring vandet i kog og lad risene koge i 2 minutter.
Derefter tilsætter du mælken og bringer det i kog under omrøring.
Grøden koges under låg ved svag varme og omrøres jævnligt.
Kogetid ca. 35 minutter. Derefter skal du lade grøden blive helt kold.
Når grøden er helt kold kan du nu begynde at lave klatkager.
Først deler du æggeblommer og hvider.
Rør æggeblommerne sammen med sukker.
Tilsæt derefter kartoffelmel, vanilje og revet citronskal.
Bland det sammen med risengrøden.
Pisk hviderne stive og fold den forsigtigt i grødmassen.
Lad lidt smør brune let på en varm pande, og læg en klat dej på.
Klatkagerne steges gyldne på begge sider.
Dine klatkager er nu klar til at blive serveret, med syltetøj og sukker.
Tips og Tricks til klatkager
Hvordan laver man klatkager uden æg ?
Fremgangsmåden på klatkager uden æg er den samme som beskrevet i opskriften- man skal dog bruge majsstivelse som bindingsmiddel i stedet for.
Hvad spiser man til klatkager?
Det klassiske tilbehør til klatkager vil oftest være syltetøj og sukker. Vi vil dog vove at påstå at du kan servere andre søde ting som chokolade-eller karamelsauce.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Osso buco på rødvin
Rids kødet i kanten hele vejen rundt. Vend hver skive i mel med salt og peber. Brun kødet...
Osso buco med safranris og cremulata
Skær 3-4 snit i kanten af hver kødskive - så de ikke danner skål under bruningen. Lad smør...
Auberginesauce
Skær auberginen i 1 cm tykke skiver. Drys skiverne med salt på begge sider og læg dem i et...