Video: Risengrød
RisengrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
4
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
800 gram Grødris
-
8 deciliter Vand
-
4 liter Letmælk
-
1 tsk Køkkensalt
Risengrød
Først skylles risene i en si og en mindre gryde sættes over med vand og en lille teske salt.
Når vandet koger, så kommes risene i og der slukkes for gryden.
Husk at røre meget ofte i gryden, så risene ikke sætter sig fast i bunden eller bliver brændt, da det kan smages i hele grøden.
Sæt mælken over til at koge i en stor gryde med en tyk bund.
Når mælken koger, så hældes risene over i mælken, og der skrues helt ned for varmen på kogepladen.
Rør mere eller mindre hele tiden i risengrøden, så den ikke når at brænde på (lidt kan dog ikke undgås som grøden bliver tykkere).
Fjern risengrøden helt fra varmen og lad den stå i 10-15 minutter og trække.
Serveres straks med kanelsukker og en klat smør.
Nyd din risengrød og den gode stemning den bringer - velbekomme!
Brug grødris til din risengrød
Grødris er rig på amylopektin, som er en stivelse, der gør visse typer ris klæbrig. Ved længere tids kogning, som fx når du laver grød, vil grødris få en vidunderlig cremet tekstur.
Mad til flere dage
Lav en stor portion risengrød, så du har grød til en dejlig omgang klatkager dagen efter. Rester af risengrøden kan også nydestil morgenmad næste dag. Genopvarm blot grøden i mikrobølgeovnen. Du kan altid tynde den lidt med mælk, hvis du foretrækker, at grøden er lidt mere flydende
Vidste du at:
Du kan fryse din risengrød, hvis den er lavet på mælk. Er den er lavet på fløde, så kan den ikke fryses, da den vil skille. Opbevarer du din grød i køleskabet, så kan den holde sig 3-5 dage.
Det store julebord
Hvis du skal stå for det helt store festmåltid til jul, kan du hente inspiration fra nogle af vores andre juleopskrifter som fx flæskesteg og varm æblecider.
Spørgsmål:
Hvor længe kan risengrød holde sig i køleskab efter optøning
Svar:
Hej Bente,
Som en regel ville det være bedst med ca. 3 dage efter optøning hvis det er fra frost. Nylavet risengrød kan holde sig i op til 5 dage hvis det bliver hurtigt nedkølet for at undgå udvikling af bakterier i risene.
Venlig Hilsen,
Tinne - Opskrifter.dk
16/01-2021 af Tinne Ringgren
Spørgsmål:
Kan færdiglavet risengrød fryses ?
Svar:
Det kan den, men jeg vil ikke anbefale, at du gør det.
Smagen og konsistensen ændrer sig, og det vil ikke være det samme - men det kan altså stadig godt lade sig gøre.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
09/12-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte kartofler med krydderier
Forvarm ovnen til 200°C. Stil risten midt i ovnen. Vask kartoflerne grundigt, prik dem med...
Grillede kalvekoteletter med citron og persille
Pres hvidløget og hak persille og rosmarin. Bland ingredienserne til marinaden sammen.Læg...
Frikadeller med chili
Frikadeller med chiliPil og hak løg. Skær din chili i fine små tern. Rør svinekød, salt, p...