Video: Laksefiletter med ris og tomatsovs
Laksefiletter med ris og tomatsovsKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
17
Tilberedningstid
1 timer 15 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
800 gram Tomat
-
4 tsk Karry
-
4 tsk Paprika
-
4 tsk Sukker
-
5 tsk Køkkensalt
-
1 stk Hvidløg
-
1 deciliter Frisk dild
-
1 deciliter Frisk basilikum
-
800 gram Laks
-
8 spsk Olie
-
4 deciliter Sesamfrø
-
4 gram Køkkensalt
-
400 gram Rød peberfrugt
-
240 gram Æg
-
1 deciliter Frisk dild
-
4 deciliter Parboilede ris
-
6 deciliter Vand
Tænd for oven i 200 grader. Ris: Vand, salt og ris bringes i kog. Rør rundt. læg låg på og lad det simre i ca. 12 minutter ved svag varme. Sluk og lad risene hvile i gryden i yderligere 12 minutter. Laks: Mens risene koger skæres alle tomaterne i små stykke og lægges i en gryde sammen med karry, paprika, sukker og salt. Den skal bringes i kog og derefter står for sig selv i ½ time uden lågen. Mens tomat sovs koger, put olie, salt, peber, sesamfrø, persille og basilikum sammen og smørres på laksen, som lægges på et fad. Skær toppen af peberne af ("låget" skal dog ikke smides ud), og put ris blandet med æg og dild i peberne. Sæt derefter "låg" på igen. Sæt laksen og peberne i oven i 20-25 min. Server med masser af dild og basilikum.
Spørgsmål:
Hej :) Jeg bor på kollegie værelse og har derfor meget begrænset med ovnplads.. Hvis man skal lave denne ret uden at lave rød peber med ris i, hvordan skal det så tilberedes? Samme ingredienser og alt det, bare uden at putte det sidste i ovnen?
Svar:
Ja - du kan godt lave denne ret uden dette tilbehør. Du kan i stedet koge ris, skære den røde peber i strimler og blande det sammen med lidt dild, så har du næsten samme resultat.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
08/05-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jordskokke puré
Kog jordskokkerne møre - ca.15 min. Kom dem i en skål med en lille smule af kogevandet...
Salat med røget laks og fennikel
Dressing: Rør sennep, sukker, olivenolie og citronsaft sammen i en lille skål. Snit fen...
Pasta med asparges og bacon
Skær baconen i mindre stykker, og steg den i en varm dyb pande, til den er sprød. Hæld e...