Video: Cottage Pie
Cottage PieKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Hovedret
14
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
1 timer 30 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Olivenolie
-
0 fingerspids Havsalt
-
0 fingerspids Peber
-
900 gram Hakket oksekød 8-12%
-
450 gram Finthakket løg
-
2 fed Hvidløg
-
0 Frisk timian
-
2 spsk Tomatpure
-
25 gram Hvedemel
-
2 deciliter Rødvin
-
3.4 deciliter Engelsk sauce
-
1 liter Hønsefond
-
1 kg Kartofler
-
2 stk Æggeblomme
Sådan laver du Cottage Pie
Brun det hakkede kød i olien sammen med salt og peber.
Hæld kødet op i en si og lad fedtet løbe fra.
I en anden gryde bruner du løg, hvidløg, og timian.
Tilsæt kødet og tomatpure og drys med mel. Rør indtil melet er opslugt.
Tilsæt rødvin og engelsk sauce og og lad retten simre indtil væsken er kogt ind.
Tilsæt bouillon og bring det i kog.
Skru ned og lad simre 30-40 minutter til det får en blank og tyk blanding. Lav kartoffelmos og rør med æggeblommerne. Tag kødet af og tilsæt noget mere engelsk sauce.
Fordel i ildfast fad og bred mosen over.
Bag i oven ved 200 gr i 30 minutter.
Til overfladen er gylden.
Tips til anderledes smag
Vil du lave Cottage pie på den rigtige irske måde, kan du i stedet for at bruge oksekød, bruge hakket lamme- eller fårekød. Det giver din Cottage pie en helt anden smag, samt smagen af Irland.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bananfritter med marinerede jordbær
Skær jordbærrene i kvarte og marinér dem i cognac og flormelis. Dej: Rør æg, mælk, me...
Ristede kikærter
Sådan laver du ristede kikærter Først dræner du kikærterne for vand.Vend dem i olie og kry...
Jamie Burger
Rør kød, rødløg, æg, brødkrummer(fra to skiver brød), sennep, koriander og spidskommen sam...