Video: Andesteg med sovs og brunede kartofler
Andesteg med sovs og brunede kartoflerKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
11
Tilberedningstid
6 timer 0 minutter
Arbejdstid
4 timer 0 minutter
Antal personer:
-
3 kg hel and
-
1 kg Pillekartofler
-
0.75 deciliter Sukker
-
10 gram Margarine
-
1 spsk Hvedemel
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Friskkværnet peber
-
200 gram Sveske
-
1 stk Rødkål i glas
-
1 spsk Kyllingbouillonterning
-
2 stk Æbler
Andesteg med sovs og brunede kartofler
Anden
Tænd ovnen på 250 grader til bruning.
Gnid den rensede and med salt og peber, fyld med æblerne og sveskerne og luk med kødnåle.
Risten smøres med lidt margarine, så skindet ikke steger fast.
Læg anden med brystet nedad på risten – steg anden ved 250 grader i 30 min.
Vend anden, så den ligger med brystet opad.
Drys den med salt og hæld en ½ l kogende vand ved og dæmp varmen til 170 grader, i ca. 2½ - 3 timer tid.
Læg et stykke alufolie over brystet, hvis den bliver for brun.
Anden er færdig, når lårbenet nemt kan vrikkes løst fra kroppen.
Når skyen er hældt fra, sættes anden i ovnen igen med ovndøren på klem.
Er anden for lys kan den efterbrunes.
Sovsen
Si skyen fra bradepanden så det kommer over i en gryde.
Skrab alle stegerester med ned i sien.
Kom et par dråber kulør i skyen før den skummes, så er det lettere at se det lyse fedtlag.
Tilsæt evt lidt kartoffelvand eller bouillon.
Rør en meljævning i og lad sovsen koge godt igennem, tilsæt evt. kulør.
Smag sovsen til med salt og peber.
Brunede kartofler
Kog små faste kartofler med skræl, afkøl og pil dem.
Dette kan gøres dagen i forvejen.
Smelt 3/4 dl sukker på panden.
Når sukkeret er letbrunet, kommes 30 g. smør på og der røres med palet.
Skyl kartoflerne i lunkent vand og hæld dem forsigtigt på panden.
Ryst panden frem og tilbage og vend kartoflerne til de er ensartede brune og gennemvarme.
Brunes kartoflerne for lang tid i forvejen kan de blive matte.
Hvis det sker, tilsæt da lidt vand og varm dem igennem, så bliver de blanke og fine.
Din andesteg med sovs og brunede kartofler er nu færdig - velbekomme!
Vin - Domaine Tourbillon Gigondas Vieilles Vignes - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Domaine Tourbillon, Rhône, Frankrig, Type: Rødvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 199,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeDomaine Tourbillon Gigondas Vieilles VignesGigondas er kendt for sin næringsfattige, stenede lerjord, der er noget nær perfekt for Grenache-druen og dens følgesvende.Domaine Tourbillon... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Servér med franske kartofler og svesker i en skål. Er der tale om en juleanretning kan du med fordel slutte dette festmåltid af med en nem og lækker ris a la mande med en hel mandel i.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ristet brød med katalansk smør
Tag blommerne ud af de hårdkogte æg og smid hviden ud. Mos æggeblommer og smør til en past...
Rejer med salat af fennikel og appelsin
Tigerrejerne pensles med olivenolie og drysses med chilipulver. Fordel dem på 4 træspyd. S...
Butterdejsindbagt babyspinat
Sautér spinat med forårsløg, hvidløg, løg, salt, citronpeber og basilikum. Bland spinatbl...