Video: Ribbensteg med rødkål og brunede kartofler
Ribbensteg med rødkål og brunede kartoflerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Svinebryst til stegning
-
4 stk Laurbærblad
-
0.5 liter Vand
-
0.25 stk Frisk rødkål
-
25 gram Smør
-
2 stk Æbler
-
2 deciliter Eddike
-
0.5 deciliter Brun farin
-
1 deciliter Ribssaft
-
1.5 kg Kartofler
-
200 gram Sukker
-
50 gram Smør
Ribbensteg med rødkål og brunede kartofler
Start med at ridse stegen og lægge den med sværen nedad i en lille bradepande. Hæld derefter lidt vand, til sværene er dækket. Sæt stegen ind i en ca. 225 grader varm ovn under varmluft. Når der er gået 30 min., vendes stegen med sværene opad. Drys den godt med salt / peber, og stik laurbærblade ned rundt mellem sværene. Sæt derefter stegen tilbage i ovnen i ca. 1 time, stadig ved 225 grader.
Rødkål: Snit rødkålen fint, og svits den i lidt fedtstof. Tilsæt derefter tynde æblebåde. Kom eddike og ribssaft ved, og lad rødkålen småkoge i 45 min. Smag til med sukker, salt og eventuelt noget ribsgelé.
Kartofler: Skræl og kog kartoflerne møre. Varm en pande op med sukker og dernæst smør, når alt sukkeret er smeltet. Lad det simre til karamellen har en sirupagtig konsistens. Tilsæt derefter de kogte kartofler, og steg dem til de har fået en fin brun farve.
Sauce: Kom væden fra stegen i en gryde, og kog den godt ind evt. med lidt rødvin. Lav en jævning af lidt maizena udrørt i lidt vand, og kom det ned i gryden. Lad saucen koge op, og smag til med salt og peber.
Server det hele efter, at stegen har fået lov til at trække lidt.
Velbekomme!
Vinsmagning med Laudrup Vin - København - udsolgt, ny dato følger
Denne smagning afholdes af Laudrup Vin sammen med Opskrifter.dk.Laudrups vinkonsulenter - som alle har stor erfaring med at planlægge og afholde vinsmagninger - er veluddannede og meget passionerede, med en stor, personlig interesse for vin og formidlingen af viden omkring vin. Du hører basisviden, usnobbet information og anekdoter fra Laudrup Vin’... læs mere
Se mere
Tips
Put lidt ribsgelé i saucen, hvis du ønsker lidt syre og sødme i den.
Andre opskrifter
En god flæskesteg vil sagtens kunne gå hen og erstatte ribbenstegen, hvis det er.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Braiseret rødkål
Braiseret rødkålStart med at snitte rødkålen, og skyl alle de snittede rødkål lige efter....
Amerikansk lagkage
Sådan laver du amerikansk lagkageAmerikansk lagkageLagkagebund Pisk sukkeret sammen m...
Kylling med hvidløg, basilikum og persille
Forvarm en ovn til 175°C. Smør et ovnfast fad.Fordel halvdelen af persille og basilikum i...