Video: Krydret blommetærte
Krydret blommetærteKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
14
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 stk Tærtebund
-
2.5 deciliter Sukker
-
1.5 tsk Kanel
-
2 spsk Majsmel
-
2 tsk Revet appelsinskal
-
1 tsk Kardemomme
-
0.25 tsk Revet muskatnød
-
0.25 tsk Stødt nellike
-
0.25 tsk Bordsalt
-
0.5 stk Vanillestang
-
1.25 kg Blomme
-
2 spsk Piskefløde 38%
-
3 spsk Sukker
-
0.25 tsk Kanel
Rul den ene tærtebund (se opskrift på hjemmelavet tærtebund) ud på en glat overflade. Beklæd en tærteform med bunden og stil den på køl. Placér en ovnrist midt i ovnen, som forvarmes til 190°C. Anbring et foliebeklædt ovnfast fad i bunden af ovnen for at opsamle spild fra tærten. Rør sukker, kanel, majsmel, appelsinskal, kardemomme, muskatnød, nellike og salt sammen i en stor skål. Skrab frøene ud af vanillestangen og tilsæt dem. Halvér blommerne, fjern stenene og skær halvdelene i både. Tilsæt blommerne til krydderierne og vend det godt. Fordel fyldet oven på den afkølede tærtebund. Rul den anden tærtebund ud og anbring den oven på fyldet. Pres de to tærtebunde sammen i siderne, således at tærten er lukket. Fold dejen ned omkring formen. Skær huller i den øverste tærtebund med en skarp kniv, således at dampen kan slippe ud. Pensl tærten med fløde. Rør kanel og sukker sammen og strø det over tærten. Bag den i 30 min., hvorefter tærten dækkes løst med folie. Bag den yderligere ca. 1 time. Afkøl den på ovnristen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Dip med dild til chips
Sådan laver du en dip til Chips : Hak løg og dild meget fint Bland resten af ingrediense...
Tranebærchutney
Put vand og sukker i en gryde og bring det i kog. Skræl og udkern æblet. Skær det i ter...
Femkornsboller
Femkornsblanding, solsikkekerne og vand koges et par minutter og afkøles. Gæren røres ud...