Video: Krydret blommetærte
Krydret blommetærteKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Dessert
14
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
2 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 stk Tærtebund
-
2.5 deciliter Sukker
-
1.5 tsk Kanel
-
2 spsk Majsmel
-
2 tsk Revet appelsinskal
-
1 tsk Kardemomme
-
0.25 tsk Revet muskatnød
-
0.25 tsk Stødt nellike
-
0.25 tsk Bordsalt
-
0.5 stk Vanillestang
-
1.25 kg Blomme
-
2 spsk Piskefløde 38%
-
3 spsk Sukker
-
0.25 tsk Kanel
Krydret blommetærte
Rul den ene tærtebund ud på en glat overflade.
Beklæd en tærteform med bunden og stil den på køl.
Placér en ovnrist midt i ovnen, som forvarmes til 190°C.
Rør sukker, kanel, majsmel, appelsinskal, kardemomme, muskatnød, nellike og salt sammen i en stor skål.
Skrab frøene ud af vaniljestangen og tilsæt dem.
Halvér blommerne, fjern stenene og skær halvdelene i både.
Tilsæt blommerne til krydderierne og vend det godt.
Fordel fyldet ovenpå den afkølede tærtebund.
Rul den anden tærtebund ud og anbring den oven på fyldet.
Pres de to tærtebunde sammen i siderne, således at tærten er lukket.
Fold dejen ned omkring formen.
Skær huller i den øverste tærtebund med en skarp kniv, således at dampen kan slippe ud.
Pensl tærten med fløde.
Rør kanel og sukker sammen og strø det over tærten.
Bag den i 30 min., hvorefter tærten dækkes løst med folie.
Bag den yderligere ca. 1 time.
Afkøl den på ovnristen.
Du kan nu nyde din hjemmelavede krydrede blommetærte!
Krydret blommetærte
Krydret blommetærte bliver måske et hit og giver dig lyst til at give dig i kast med andre af vores dessertopskrifter, hvori der indgår blommer.
Se fx på vores opskrifter på blommetærte eller på blommetrifli.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Hjemmelavet guf
Hjemmelavet gufStart med at find en gryde frem. Put vand og sukker i, og bring det i kog....
Majroe mos
Sådan laver du majroe-mos Rens majroerne, skræl dem og skær dem i kvarte. Kog majroerne...
Brændenældesuppe
Brændenældesuppe Brændenældebladene skylles og snittes fint. Skalotteløg og hvidløg hakkes...