Video: Gammeldags Norsk øllebrød
Gammeldags Norsk øllebrødKøkken:
Ingredienser:
Nordisk
5
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
3 timer 20 minutter
Antal personer:
-
125 gram Mørkt rugbrød
-
1 deciliter Vand
-
3 stk Pilsnerøl
-
1 deciliter Sukker
-
2 deciliter Piskefløde 38%
Gammeldags Norsk øllebrød
Skær brød i mindre stykker og læg dem i vandet i 2-3 timer.
Husk at rugbrødet skal være uden fuldkorn.
Kog vandet med brødet i en 1 time under låg til suppe.
Efter kogningen sies suppen.
Tilsæt sukker og øl i den afsiede suppe og kog den op.
Pisk fløden og server til den varme suppe.
Din gammeldags Norsk øllebrød er nu klar - velbekomme!
Tips til øllebrød (Alternativer)
Alternativ 1: En anden måde at lave denne på er, at koge øl op med lidt sukker og maltnelliker, og så røre en halv dl piskefløde i per liter suppe.
Pisk to æggeblommer (pasteuriserede) pr. liter suppe og hæld dem i den varme øl- og flødeblanding under kraftig piskning så det skummer godt. Brødet rives på rivejern og brunes i smør og lidt sukker med finmalet nelliker i.
Alternativ 2: Man kan også lave øllebrød af 1 liter øl, som røres ud med en halv liter vand og jævnes med 2 skeer hvedemel udrørt i en liter mælk. Tilsæt 1 pasteuriseret æg pisket med lidt fløde når suppen er færdigkogt. Server ristede brødterninger til.
En simplere opskrift på en nem øllebrød kan du finde her. Du kan også prøve denne opskrift på dansk øllebrød.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Pasta penna alla carbonara
Skær baconen i terninger. Varm olien op på en pande og steg baconternene sprøde. Pisk ægge...
Bagte æbler med mynte
Forvarm ovnen til 175°C. Udkern æblerne og fjern en 2 cm strimmel omkring hullet på toppe...
Bagt chokoladecreme
Smelt smørret, uden at det bruner - tag lidt fra til formene. Smelt chokoladen i en skål i...