Video: Irsk stuvning
Irsk stuvningKøkken:
Ingredienser:
Andet
6
Tilberedningstid
15 minutter
Arbejdstid
1 timer 45 minutter
Antal personer:
-
400 gram Kalkunbryst
-
8 stk Kartofler
-
6 stk Gulerod
-
1 stk Hvidkål
-
2.5 deciliter Vand
-
1 Hvidløg
Sådan laver du Irsk stuvning
Kalkunkødet skæres i tern.
Husk at fjern fedt og sener hvis der er noget.
Du kan erstatte kalkun med lammekød .
Kød, kartofler og gulerødder lægges lagvis i et ovnfast fad sammen med de andre grøntsager.
Krydres med salt og peber, andre krydderier og tilsættes vand.
Fadet dækkes med låg eller folie og bages i ovn i 1½ time ved 175°C.
Det skal simre indtil kødet er mørt.
Tips og Tricks
I denne opskrift af Irsk stuvning bruger vi et ovnfast fad. Hvis du har mulighed for at bruge en slow-cooker i stedet for, så er det helt klart noget vi også kan anbefale.
Hvis du bruger en slow-cooker, så er det en god ide lige at svitse kødet på panden før du kommer det i. Du følger samme fremgangsmåde, med at lægge ingredienserne ned i slow-cookeren lagvis, hvorefter du sætter den på lav varme og lader retten simre i ca. 6-7 timer.
Du kan eventuelt også bruge en bouillon terning sammen med vandet. Kartoflerne jævner bouillonen fint, men kan altid suppleres med noget stivelse, fx majstivelse.
Bacon er også en ingrediens der passer virkelig godt til retten. Du svitser simpelthen bare baconen på panden før du kommer dem ned i det ovnfaste fad.
Den perfekte irske stuvelse er ikke kogt helt sammen, men er en god blanding af en gryderet og suppe.
Derudover skal det også være sagt at den traditionelle version af irsk stuvning er med lam. Så du varierer bare det kød du gerne vil bruge efter lyst og behov - det ændrer ikke i fremgangsmåden.
Tilbehør
Irsk stuvning er en ret der endelig ikke behøver noget tilbehør og er virkelig mættende. Hvis du savner lidt flere grøntsager kan du altid lave en frisk salat eller servere noget hjemmelavet brød eller flüte til.
Spørgsmål:
kan man ikke også anvende grisekød hvad er det mest almindelige anvendte kød der bruges til irsk stuvning
Svar:
Ja - du kan godt bruge svinekød, men lam er også ganske godt - egentlig vil jeg mene at lam er det der er blevet brugt i den oprindelige opskrift, men der er mange forskellige opskrifter på Irsk stuvning.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
10/01-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvordan undgår man, at kalkunkød bliver tørt?
Svar:
Det der er vigtigt er at koge eller stege det færdigt og ikke mere, pas på med at give det lige 5 minutter mere.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
19/11-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Min søster`s mand har fødselsdag og vil gerne have irsk stuning, men hvad er det ?
Svar:
1Vi har en opskrift som hedder Irsk Stuvning:
du kan finde den her:
http://www.opskrifter.dk/Opskrift_101133.100.0.html
I denne opskrift bliver der brugt kalkun, men lam synes jeg vil være mere rigtigt, det skal bare stege lidt længere end kalkun, samt et par snittede løg - hvidkål er en vigtig ingrediens i Irsk stuvning.
med venlig hilsen
Dorthe
opskrifter.dk
04/08-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Salat med bacon og vinaigrette
Rens salaten og læg den i en skål. Pensl brødene med olivenolie og bag dem i ovnen i ca....
Aubergineruller
Tænd ovnen på 200°. Skær auberginen i tynde skiver på den lange led. Blancher dem hurt...
Satayspyd af oksefilet og andebryst med dip og knas
Skær de to slags kød i mindre stykker (ca. 1½ x 1½ x 10 cm) og sæt dem på træspyd, som har...