Video: Snobrød
SnobrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
6
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
25 gram Gær
-
1 tsk Bordsalt
-
3 deciliter Vand
-
1 spsk Olie
-
150 gram Jordbærmarmelade
Snobrød
Der skal tændes bål ca. 1 time før snobrødene skal bages, så er der nemlig de bedste gløder.
Hvis ikke du allerede har pinde klar, så husk også at finde nogle gode lange nogen, og snit dem til i den ene ende.
Især birk- eller hasselgrene er velegnet.
Pindene må ikke være for tynde.
Når det er klar, så er det tid til at lave dejen.
Find en skål frem og bland lunkent vand, gær og olien sammen.
Hæld næsten alt melet og alt saltet i og bland det hele godt sammen med en ske.
Ælt dejen godt med hænderne, hvis dejen er for klistret så tilsæt lidt mere mel.
Lad dejen hæve ca.½ time med et viskestykke over.
Når gløderne er lige tilpas, så form dejen til pølser, og sno dem om pindene.
Brødet bliver bedst, hvis dejen ikke er rullet for tykt på pinden.
Sørg for at der bliver lukket i spidsen af pinden, så kan der nemlig komme marmelade i brødet når det er færdigt - uden at du får det ud over det hele.
Brødene bages over gløderne.
Det kræver tålmodighed - hvis brødet kommer for nær ilden bliver brødene sorte.
Snobrød skal være gyldne og lyde lidt hule når der bankes på dem, er de nemme at tage af pinden, så er de bagt helt færdige.
Velbekomme - nyd dine snobrød i bålets varme.
Bålmad
At lave mad over bål er utroligt hyggeligt og giver en dyb følelse af ro. Du kan lave masser af forskellige retter over bål. Skal det være nemt og hurtigt kan du tilberede majs over bål.
Du kan også lave en lækker, varm bålsuppe.
Under alle omstændigheder så nyd naturen, varmen fra bålet mod dit ansigt og hyggen i fulde drag.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ostefyldt kylling med løgsauce
Skær en lomme i kyllingebrysterne og bred dem ud. Drys med friskkværnet peber. Fordel lidt...
Thailandsk rejesauce
Put rejepasta, hvidløg, sambal oelek, sukker, citronsaft, sojasauce og vand i en blender o...
Kalvelever med bacon og løg
Skær leveren ud i ét stykke pr. person. Skær baconskiverne over på midten og steg dem, men...