Video: Snobrød
SnobrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
6
Tilberedningstid
2 timer 0 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
25 gram Gær
-
1 tsk Bordsalt
-
3 deciliter Vand
-
1 spsk Olie
-
150 gram Jordbærmarmelade
Forberedelser: Der skal tændes bål ca. 1 time før snobrødene skal bages, så er der de bedste gløder, og så skal der også snittes pinde. Birk- eller hasselgrene er velegnet. Pindene må ikke være for tynde. Lunkent vand og gær blandes med olien, næsten alt melet og salt blandes godt sammen med en ske. Derefter æltes dejen godt med hænderne, hvis dejen er for klistret tilsættes lidt mere mel. Dejen sættes til hævning ca.½ time med et viskestykke over. Når gløderne er lige tilpas, formes dejen til pølser, som snoes om pindene.
Brødet bliver bedst, hvis dejen ikke er rullet for tykt på pinden.
Sørg for at der bliver lukket i spidsen af pinden, så kan der kommes marmelade i brødet når det er færdigt. Brødene bages over gløderne. Det kræver tålmodighed - hvis brødet kommer for nær ilden bliver brødene sorte.
Snobrød skal være gyldne og lyde lidt hule når der bankes på dem, og de er nemme at tage af pinden, når de er bagt helt færdige.
Tip: Snobrød kan også fyldes med pølser, eller der kan blandes lidt ost i dejen.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Aromatisk æbletærte
Skær æblerne i skiver og karamellerne i kvarte. Bland æbleskiver, karamelstykker, saft fra...
Bøfsalat med mango og avocado
Tænd evt. havegrillen. Grill bøffen uden brug af olie. Eller steg den i olie på en varm pa...
Kalkun i paprikasauce med frisk pasta og broccoli
Forklaring: Svits bacon sammen med kalkunstrimler ved høj varme til det har fået en gy...