Video: Rød thai karrypasta
Rød thai karrypastaKøkken:
Ingredienser:
Thailandsk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
15 stk Tørret chili
-
4 tsk Korianderfrø
-
2 stk Citrongræsstilk
-
1 tsk Grøn peberfrugt
-
4 tsk Ingefær
-
4 tsk Limesaft
-
2 spsk Frisk koriander
-
5 stk Skalotteløg
-
6 stk Hvidløgs fed
-
5 stk Frisk chili
-
2 tsk Rejepasta
-
0.5 tsk Bordsalt
Rød thailandsk karrypasta
Skær de tørrede chilier i mindre stykker, som anbringes i varmt vand i ca. 20 min.
Dræn dem herefter godt i en si eller et dørslag.
Mens chilierne trækker ristes korianderfrøene på en tør pande over moderat varme.
Citrongræs hakkes fint.
Knus korianderfrø samt peberkorn i en morter.
Vend det med det hakkede citrongræs, finthakket ingefær, lime, hakket koriander, hakkede skalotteløg, finthakket hvidløg, hakkede friske chili og de siede tørrede chilier i en skål.
Knus denne blanding i en morter (i flere hold).
Put blandingen i en ren skål, efterhånden som den bliver færdig.
Anbring til sidst hele blandingen i morteren sammen med rejepasta og salt.
Knus det hele godt i morteren.
Din stærke karrypasta er klar til anvendelse!
Denne karrypasta er til folk, der kan maden stærk. Brug i thailandske retter, eller hvor du nu synes det passer.
Prøv fx i denne karrykylling med kokosmælk.
Ønsker du en knap så stærk udgave, så anbefaler vi fx denne røde karrypasta.
Blend evt. krydderierne sammen i stedet for at bruge en morter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Appelsin- og gulerodssuppe
Appelsin- og gulerodssuppeRiv gulerødderne i på den fine side af rivejernet og hak løget u...
Chokoladesauce med fløde
Bræk chokoladen i små stykker. Smelt chokoladen i fløden under konstant omrøring. Kog sa...
Mysliknasekage
MysliknasekageRiv skallen af citronen. Rør alle ingreddienser sammen. Kom dejen i en lil...