Video: Kommenristede kartofler med røget laks og kaviar
Kommenristede kartofler med røget laks og kaviarKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
2 stk Citron
-
1 deciliter Vand
-
4 tsk Køkkensalt
-
0.5 deciliter Citronsaft
-
0.5 deciliter Olivenolie
-
1 deciliter Creme fraiche 18%
-
2 spsk Frisk dild
-
2 spsk Frisk koriander
-
2 spsk Olivenolie
-
1.5 tsk Kommenfrø
-
12 stk Aspargeskartofler
-
100 gram Røget laks
-
30 gram Stenbiderrogn
Sådan Laver du kommenristede kartofler med rogn:
Skræl citronerne med en grøntsagsskræller.
Anbring citronskræl, vand og salt i en lille gryde og lad det simre over middelhøj varme, til saltet er opløst.
Reducér varmen til lav og lad det simre, til væden er reduceret til 1/3 og skrællen er mør, ca. 10 min.
Overfør blandingen til et konservesglas.
Tilsæt citronsaft og olivenolie.
Stil glasset på køl i mindst én dag.
Når retten skal tilberedes: Dræn citronskrællen og hak den.
Rør creme fraiche, citronskræl, hakket dild og hakket koriander sammen i en lille skål.
Dæk det til og lad det hvile i 2 timer.
Opvarm ovnen til 225°C.
Smør en bageplade med olie.
Bland olivenolie og knuste kommenfrø i en stor skål.
Skræl kartoflerne og skær dem midt over plangs.
Vend kartoflerne i kommenolien og krydr med salt og peber.
Arrangér kartoflerne med skæresiden nedad på bagepladen.
Rist dem i ovnen i ca. 12 min. eller til de er møre.
Lad dem afkøle lidt.
Anbring kartoflerne med skæresiden opad på et fad.
Top hver kartoffel med en tsk af creme fraiche-blandingen, en lakseskive og ½ tsk kaviar.
Pynt med dildkviste og servér.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bøf med bacon og grøntsagsmos
Form kødet til aflange bøffer og vikl en skive bacon om hver bøf. Læg bøfferne på en varm...
Parmaroulader med aspargessalat
Parmaroulader: Skyl leveren i koldt vand og lad den først løbe af i en sigte, derefter på...
Klassisk gremolata
GremolataDet store bundt persille skylles grundigt og duppes tørt med viskestykke. 2 -3 hv...