Video: Æblemuffins
ÆblemuffinsKøkken:
Ingredienser:
Dansk
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
125 gram Smør
-
100 gram Brun sukker
-
100 gram Sukker
-
1 tsk Kardemomme
-
1 tsk Vanillesukker
-
1 fingerspids Køkkensalt
-
1 tsk Natron
-
2 stk Æbler
-
200 gram Hvedemel
-
100 gram Fuldkornsmel
-
1.1 deciliter Letmælk
-
1 stk Æg
-
100 gram Hakkede valnødder
Pynt
-
1 spsk Sukker
-
2 spsk Flormelis
Æblemuffins
Start med at forvarme ovnen til 200 grader (180 grader varmluft).
Bland hvedemel, fuldkornsmel, salt, natron, kardemomme og vanillesukker sammen i en skål.
Stil til side.
Pisk derefter smør med sukker og brun sukker, indtil blandingen er lys og luftig.
Smørret skal være blødt, før det blandes med sukker.
Hvis det er taget direkte fra køleskabet, kan du varme det 1o sekunder i mikroovnen.
Tilføj æg og mælk og pisk videre i ca. 2-3 minutter, indtil massen er helt glat og ensartet.
Sigt nu de tørre ingredienser ned i dejen.
Det er vigtigt at bruge en sigte for at undgå klumper i de bagte æblemuffins.
Så skal fyldet til æblemuffinsene forberedes.
Start med at skrælle æblerne og fjern æblehusene.
Derefter skal de skæres i helt fine tern.
Dette giver nemlig en smule bid og tekstur til muffinsene.
Hak valnødder fint.
Vend til sidst æbler og valnødder i dejen.
Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir og placer dem meget gerne i en fast form.
Det giver det pæneste resultat.
Bland 2 spsk. sukker og 1 tsk. kanelsukker sammen og drys over toppen på kagerne.
Bag æblemuffins i 20 minutter.
De er klar når de er smukt gyldne, og kan prikkes i uden at der hænger dej ved.
Drys de nybagte æblemuffins med flormelis og server mens de er lune. Velbekomme!
Opbevaring af æblemuffins
Disse saftige muffins holder sig fint i en lufttæt beholder i ca. 4-5 dage. De kan også fryses - og de bliver næsten som nybagte efter optøning og en kort tur i ovnen.
Inspiration til flere lækre æbleopskrifter
Træerne bugner med æbler i efteråret, så det er bare om at få bagt nogle dejlige kager og desserter, så længe de er i sæson. Hvem kan sige nej til en sprød æbletærte? Der er også få ting så dejlige som en bagt æblekage serveret med vaniljeis. Sidst, men ikke mindst, så kan en helt klassisk dansk æblekage med hjemmelavet æblegrød noget helt særligt.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ananas Surprise
Ananas SurpriseSkær alle frugterne, på nær ananas, i tern, og læg dem i en skål. Bland med...
Alabama White Barbecue
Alabama White BarbecueBland alle ingredienserne sammen i en skål på nær whiskyen.Smag sauc...
Søndagsomelet
Placér en smurt tefalpande over middel varme. Steg hakkede svampe og finthakket forårsløg...