Video: Ferskendessert med is
Ferskendessert med isKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
350 gram Abrikosmarmelade
-
0.5 stk Citron
-
200 gram Marcipan
-
50 gram Mandler
-
1 liter Vanilleis
-
1 spsk Cognac
-
8 kvist Frisk mynte
De afdryppede ferskner lægges i et ildfast fad med den runde side op (gem lidt saft fra fersknerne).
Abrikosmarmeladen røres med ferskensaften og saft fra citronen til en jævn sauce, der hældes over fersknerne.
Læg marcipanen i tynde skiver over fersknerne.
Hak mandlerne og drys dem over det hele.
Desserten kan laves i forvejen og så sættes den i en 200°C varm ovn i ca 15 min. (nederst i ovnen) før servering.
Isen røres blød og smages evt. til med cognac eller likør, og serveres til de lune ferskner.
Pynt med mynte blade
Spørgsmål:
Under desserter er der en opskrift på Ferskendessert med is, men efter at have læst opskriften igennem op til flere gange, undre jeg mig over hvor mange ferskner der skal bruges for det fremgår ikke af opskriften, og er der andet man kan bruge end abrikosmarmelade.
Svar:
Der skal bruges, hvad der svarer til en dåse, og du kan bruge hvilken som helst marmelade, men appelsin-, citron- og pæremarmelade ville også være godt.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
21/10-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Indbagt rødtunge med kold sauce
Hak fiskekødet i en food-processor, tilsæt lidt salt og kør til farsen bliver sej. Tilsæt...
Avocado med balsamicobagte cherrytomater
Avocado med balsamicobagte tomaterTænd ovnen på 200 grader varmluft. Start med at...
Svinekoteletter med sauterede æbler og stjerneanis
Opvarm olien på en stor pande. Krydr koteletterne med salt og peber. Brun koteletterne på...