Køkken:
Type:
Tilberedningstid:
Arbejdstid:
Antal ingredienser:
Dansk
Dessert
40 minutter
20 minutter
7
Fremgangsmåde:
De afdryppede ferskner lægges i et ildfast fad med den runde side op (gem lidt saft fra fersknerne).
Abrikosmarmeladen røres med ferskensaften og saft fra citronen til en jævn sauce, der hældes over fersknerne.
Læg marcipanen i tynde skiver over fersknerne. Hak mandlerne og drys dem over
det hele.
Desserten kan laves i forvejen og så sættes den i en 200°C varm ovn i ca 15 min. (nederst i ovnen) før servering.
Isen røres blød og smages evt. til med cognac eller likør, og serveres
til de lune ferskner.
Pynt med mynte blade
Antal personer: 4
350 gram Abrikosmarmelade
0.5 stk Citron
200 gram Marcipan
50 gram Mandler
1 liter Vanilleis
1 spsk Cognac
8 kvist Frisk mynte