Video: Halloween krydderkage
Halloween krydderkageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
16
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
5 deciliter Sukker
-
200 gram Usaltet smør
-
0.5 deciliter Drikkeklar kaffe
-
1 deciliter Hvedemel
-
2 tsk Havsalt
-
1 tsk Stødt allehånde
-
1 tsk Stødt nellike
-
4 tsk Kanel
-
4 tsk Ingefær
-
2 tsk Revet muskatnød
-
1.5 tsk Bagepulver
-
4 stk Æbler
-
5 deciliter Brun farin
-
2 stk Æg
-
5 deciliter Creme fraiche 18%
-
150 gram Mørk chokolade
Halloween krydderkage
Forvarm ovnen til 175°C. Smør en bageform med lidt smør.
Bland sukker, blødgjort smør og kaffe i en gryde.
Bring det i kog over middelhøj varme.
Fjern det fra varmen så snart det koger.
Overfør blandingen til en stor skål og lad det afkøle til lunken.
Bland mel, salt, krydderier og bagepulver sammen i en skål.
Udkern, skræl og halvér æblerne.
Skær dem i skiver.
Anbring skiverne i en ring rundt i bageformen (således at de overlapper hinanden en anelse).
Strø farin over.
Pisk æggene sammen med den afkølede sukker-smørblanding.
Bland de tørre ingredienser i og rør det grundigt sammen.
Tilsæt creme fraiche og pisk, til det er grundigt blandet.
Tilsæt knust chokolade og fordel dejen over æblestykkerne i formen.
Bag kagen i midten af ovnen i 50-55 min.
Lad kagen afkøle på en rist.
Skær din halloween kydderkage ud og tage stykkerne ud med bunden i vejret.
Halloween krydderkage er en dejlig efterårskage. Æblets syre og sødme og krydderierne og den karamelliserede kage er en fantastisk kombination. Hvis vil gøre noget yderligere for at få kagen til at se mere halloweenagtig ud, kan du pynte den med papirudklip af hekse, flagermus eller græskarhoveder etc.
Mangler du inspiration til bagværk?
Prøv denne opskrift på halloween cupcakes eller disse heksefingre.
Spørgsmål:
Kan ikke rigtig se hvor stor form jeg skal - vil gerne bruge en rektangulær bradepande med transportlåg. Vil mængden af ingredienser passe eller skal jeg gange med 0,5?? Ellers en go´ side med mange ideer og muligheder for at lave lige dét man vil - tak!
Svar:
Hej Nina, gang bare med 0,5 det lyder fornuftigt
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/11-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej kære kok. Mel mængden i kagen, Halloween Krydderkage, er det 1l mel i et litermål? El. 1 kg? Kh. Jytte.
Svar:
Hej Jytte , en liter mel skal du bruge (1 dl.mel er ca.60 g.)
Så du kan også veje det og tage 600 g.mel
Mvh Tomas
opskrifter.dk
30/10-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Mandel-chokoladekage
Smelt chokolade og smør og afkøl blandingen let. Pisk æggeblommerne tykke med sukkeret og...
Husarsteg
Sådan laver du husarsteg Kødet skæres i skiver, som dog ikke føres helt igennem stegen,...
Minestrone med kylling
Sådan gør du:* Skær kyllingebryst i strimler. Damp kyllingestrimlerne i lidt af bouillonen...