Video: Rabarberkage bradepande
Rabarberkage bradepandeKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
25 minutter
Arbejdstid
45 minutter
Antal personer:
Tilbehør
-
0.5 kg Rabarber
-
125 gram Mandler
-
200 gram Sukker
-
4 stk Pasteuriseret æggehvide
-
150 gram Smør
-
150 gram Sukker
-
3 spsk Vanillesukker
-
1 knsp Havsalt
-
4 stk Pasteuriseret æggeblomme
-
225 gram Hvedemel
-
3 tsk Bagepulver
-
6 spsk Letmælk
Pynt
-
0 Frisk mynte
Rabarberkage bradepande
Tænd ovnen på 180 grader, inden du går videre.
Dej
Rør smør, sukker, vanillesukker og saltet sammen til det bliver en blød og cremet masse.
Tilsæt nu en æggeblomme, hvorefter der røres.
Gentag processen til alle æggeblommerne er blandet i.
Og rør herefter hvedemelet, bagepulveret og letmælken i lidt ad gangen.
Fyld
Først smutter og hakker du mandlerne i små stykker.
Skær så de rå rabarber i små stykker.
Pisk herefter æggehviderne, til de er stive.
Tilsæt så sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker.
Bland til sidst mandler og rabarber i æggehvidemassen.
Hæld dejen i en mindre bradepande, og fordel æggehvidemassen oven på.
Bag den ved 180 grader i 45 min.
Velbekomme!
Lyst til søde sager? Så prøv en Dansk æblekage eller en ananaskage med mynte. Der er også en klassiker: Chokoladekagen, som man aldrig tager fejl af.
Spørgsmål:
Hej Niels. Kunne man evt. bruge jordbær eller hindbær istedet. Jeg har nemlig ingen adgang til at få rabarbere, så det ville godt hvis man kunne bruge en anden frugt. M.v.h Lise Torbensen
Svar:
Det kan du sagtens - ja du kan faktisk bruge alle slags frugter til denne kage. Også æbler eller pærer. Bruger du æbler kan der tilsættes kanel i stedet, men det er jo meget en smagssag :-)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
05/05-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Er det nødvendigt at bruge patsteureserede æg i kagen? Jeg har lavet den helt efter anvisningerne, og den smager så fantastisk dejligt, så den opskrift vil jeg hive frem igen og igen. Venlig hilsen Jette
Svar:
Nej - det er ikke nødvendigt. Pasteuriserede æg behøves kun at blive brugt i de opskrifter, hvor æggene ikke bliver varmebehandlede (altså kogt,stegt eller bagt)
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
05/07-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bønnesalat med cherrytomater og urtedressing
Kog bønnerne i letsaltet vand i ca. 3 min. eller til de er møre. Afkøl dem under koldt van...
Bananpandekager uden æg
Bananpandekager uden ægStart med at mose bananerne i en skål.Kom kokosolien i skålen med b...
Torsk med rødbedevinaigrette
Torsk med rødbedevinaigretteKog et par rødbeder i 2 dl. vand og gem saften. Kom rødbedesaf...