Video: Gammeldags pandekager
Gammeldags pandekagerKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
2 spsk Sukker
-
125 deciliter Hvedemel
-
2.1 deciliter Letmælk
-
4 stk Æg
-
2 spsk Olie
-
1.1 tsk Vanillesukker
-
0.6 deciliter Øl
Sådan laver du gammeldags pandekager
Bland først sukker, salt, mel og vanillesukker i en skål.
Derefter tilsætter du olie, øl, de 4 æg og mælk under omrøring.
De bages på en pande ved middelvarme (uden olie).
Vendes efter ca. 1 minut, når de er blevet gyldne.
Husk at røre i dejen under bagning, ellers dannes der bundfald.
Dine gammeldags pandekager er færdige - velbekomme!
Gammeldags pandekager med øl
Du undrer dig måske over, at der skal øl i dejen. Men bare rolig dit bagværk kommer ikke til at smage af øl. Øllet giver et lækkert sprødt resultat.
Velsmagende fyld
Desserten kan serveres med lige det fyld, du ønsker. Det kan fx være marmelade med jordbær, hindbær eller brombær, smeltet chokolade, hakkede nødder eller is. Hvis du er glad for marmelade, kan du prøve vores lækre opskrift på hjemmelavet jordbærmarmelade eller klassisk blommemarmelade. Marmeladen er helt perfekt til nybagt og lunt bagværk.
Nemme og velsmagende madpandekager
Skal det ikke være en dessert, men derimod en hovedret til aften eller frokost, kan du prøve denne opskrift på pandekager med spinat og skinke. Du kan variere fyldet på mange måder, fx ved at tilføje mere grønt som salat, tomat og agurk.
Spørgsmål:
der står salt i fremgangsmåde, men ikke i opskriften , kan det så udelades.
Svar:
Hej Fjola
Det kan godt udelades - men jeg vil altid anbefale at komme en smule salt i dejen fordi den trækker smagen ud og neutralisere noget af det søde fra både vanilje, sukker og øl.
God fornøjelse med pandekagebagningen
02/03-2022 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Når der bare står 'olie' i denne opskrift -er det så ligemeget hvilken slags?
Svar:
Hej, bare en neutral olie f.eks rapsolie.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
13/01-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kan se jeg havde overset saltet - men æggene...skal de i sammen med øl, mælk etc? Tak. Mvh. Rikke
Svar:
Ja - æggene piskes sammen og tilsættes sammen med alle de andre 'våde' ingredienser.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
04/11-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Behøves man pilsnerøl til pandekager ?
Svar:
Nej - det behøves man ikke, der er også opskrifter på pandekager uden øl på vores site.
Pilsnerøl gør pandekagerne mere sprøde.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
02/10-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Gulerodsbrud
Luftige gulerodsbrudGulerodsbrud er de her lækre, luftige gulerodsboller med solsikkekerne...
Brød på grillen - surdej
Trin 1:Surdej startes en uge i forvejen.Alt røres sammen og stilles i køkkenet med et plas...
Braiserede kalvebrisler
Braiserede kalvebrisler Læg brislerne i koldt vand, med lidt eddike, 1 times tid. Kog...