Video: Lammerullepølse
LammerullepølseKøkken:
Ingredienser:
Dansk
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
24 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1.5 kg Lammeslag
-
1 stk Løg
-
1 spsk Køkkensalt
-
2 tsk Peber
-
3 tsk Stødt allehånde
-
2 deciliter Frisk koriander
-
2 deciliter Frisk persille
-
2 deciliter Frisk timian
-
2 deciliter Frisk persille
-
4 stk Laurbærblad
-
3 stk Hel nellike
-
1 stk Løg
-
10 stk Grøn peberfrugt
Sådan laver du lammerullepølse
Saltning: 1 døgn.
Her bruges: 1,5 spsk salt og 1 tsk sukker.
Det gnides godt ind i kødet og lægges i en plastik pose i køleskabet i ca. 1 døgn.
Slaget afpudses og bredes ud på bordet med fedt-siden nederst.
Hak løg, koriander og persille fint og fordel det godt på slaget sammen med: salt, kværnet peber og allehånde.
Det fyldte slag rulles og snøres med snor.
Rullepølsen placeres i en passende størrelse gryde og fyldes med vand så det lige dækker.
Krydderierne til kogelagen tilsættes vandet og pølsen koges ved svag varme i 1,5 - 2 timer.
Lad rullepølsen trække ca. 1 time i suppen, før den kommes i rullepølse-presseren (eller i pres i en bageform).
Stil rullepølsen i køleskabet, den har godt af at trække et par dage før servering, heraf ½-1 døgn under pres.
Presning:
Brug 2 bageforme.
Læg rullepølsen i en frostpose (mindre rengøring) og ned i den ene bageform, hvor den anden bageform bruges som låg og pres foroven.
Øverste form skal have vægt (2-10kg) for at rullepølsen får en fast form.
Den færdige rullepølse kan fryses i 1-3 måneder.
Tips til din lammerullepølse
Lammeslaget kan fås "Saltet" fra slagteren eller man kan selv salte det. Hvis du skal salte slaget selv, så overvej eventuelt at bruge nitritsalt, så undgår du at rullepølsen grålig. Hvis du har svært ved at finde nitritsalt i dit lokalesupermarked, så kan det købes online eller du kan spørge din lokale slagter.
Serveringsforslag til rullepølsen
Nu når du er gået all-in med dit hjemmelavede pålæg, så overvej eventuelt at bag dit eget rugbrød med surdej. Du kan også lave en nem hjemmelavet agurkesalat og servere til.
Spørgsmål:
hej kan man lave rullepølse af slaget fra hjortevildt hvis man kan hvad gør man så og hvilke krydderier bruger man Mvh Claes
Svar:
Du kan følge den vedhæftede opskrift på lammerullepølse, og måske tilsætte enebær, som går godt i spænd med vildt.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
19/12-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Grove madpandekager
1. Slå æggene ud i en skål2. Tilføj mælk og salt - mix ingredienserne sammen3. Vej og tilf...
Flødelegeret aspargessuppe
Flødelegeret aspargessuppeDe grønne asparges dampes i en gryde i 4-5 minutter. Hereft...
Salat af hvide bønner
Læg bønnerne i blød natten over, og hæld vandet fra dagen efter.Kog bønnerne møre sammen m...