Video: Dampet torsk med blomkål og safran
Dampet torsk med blomkål og safranKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Hovedret
13
Tilberedningstid
45 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
1 stk Blomkål
-
1 spsk Olivenolie
-
1 stk Hvidløg
-
1 stk Gulerod
-
1 stk Safran
-
1 deciliter Tør hvidvin
-
4 deciliter Hønsebouillon
-
1 tsk Køkkensalt
-
0.5 tsk Hvid peber
-
36 stk Frisk musling
-
750 gram Torskefilet
-
3 stk Forårsløg
-
2 spsk Frisk persille
Skær blomkål i kvarte på langs. Skær hver kvart i skiver (på ca. 1 cm tykkelse) på langs. Opvarm olie sammen med presset hvidløg i en stor gryde. Arrangér blomkålsskiverne i ét lag i bunden af gryden og steg dem, til undersiden begynder at brune. Vend dem og brun dem ligeledes på den anden side. Tilsæt gulerod i tern samt vin og vend det godt sammen. Kog op, til halvdelen af væden er forsvundet, det tager kun ca. 30 sekunder. Tilsæt safran, bouillon, salt og hvid peber og lad det simre, til guleroden er mør, 5-8 min. Mens retten simrer duppes fisken tør og krydres med salt og peber. Skru op til middelhøj varme, tilsæt muslingerne og lad dem dampe under låg indtil de åbner sig (tjek efter 3-4 min.) Fordel de færdige muslinger i portionsskåle med en hulske. Læg torskefileter i ét lag oven på blomkålene. Fordel herpå hakkede forårsløg samt hakket persille, læg låg på og lad fisken dampe i 7-10 min. Overfør torsken og blomkål til portionsskålene og fordel herefter suppen over fisken og muslingerne.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Engelsk kage
Sukker og melis røres godt. Æggeblommer blandes i lidt efter lidt. Mel, bagepulver og caca...
Risalamande cheesecake i glas
Risalamande cheesecake i glas (12 stk.)RisengrødBring vand og ris i kog. Risene skal koge...
Finker
Lever, hjerter og nyrer renses og skylles og sættes over i så meget letsaltet vand, så det...