Video: Croissanter
CroissanterKøkken:
Type:
Ingredienser:
Fransk
Bagværk
9
Tilberedningstid
5 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 15 minutter
Antal personer:
-
1 deciliter Vand
-
475 gram Hvedemel
-
50 gram Gær
-
0.5 tsk Sukker
-
1 stk Æggeblomme
-
1 tsk Bordsalt
-
2 deciliter Letmælk
-
275 gram Smør
-
1 stk Æg
1 portion til 8 personer giver ca. 16 croissanter. Mål vandet af, vej melet af og sæt begge dele i køleskabet. Når det har stået et par timer, lægges dejen. Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt sukker, æggeblommer, salt, mælk og størstedelen af melet. Ælt dejen og lad den hvile i 15 minutter under et klæde. Rul dejen ud til en firkant. Fordel smørret på den ene halvdel af dejen. Smørret må ikke nå helt ud til kanten. Hvis smørret er køleskabskoldt, kan man skære tynde skiver med en ostehøvl og fordele dem over dejen. Fold den anden halvdel af dejen ind over, så smørret er dækket. Rul dejen ud til en 2 cm tyk firkant. Fold den sammen tre gange og læg den i køleskabet i 15 minutter. Rul dejen ud til en tykkelse på ca ½ cm. Skær den rullede dej ud i ca. 10x10 cm kvadrater, og del hver af disse i 2 trekanter. Rul hver trekant sammen til et horn og læg dem på en smurt bageplade. Lad dem hæve under et klæde i 1½ - 2 timer ved stuetemperatur. Croissanterne pensles med sammenpisket æg og et par dråber vand. Bages midt i ovnen ved 200°C i 18-20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Porretærte med pasta
Porrerne snittes og koge i ca 2 minutter - sættes til afdrypning. Kog pastaen, den skal...
Frisk fiskesuppe
Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skyl grøntsagerne, rens dem og skær dem i tændstiktynd...
Æggekage med bacon
Sådan laver du æggekage med bacon Start med at steg baconen sprød på en tør pande. Alterna...