Video: Fyldte tomater med rejer og ris
Fyldte tomater med rejer og risKøkken:
Ingredienser:
Dansk
12
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
4 deciliter Basmatiris
-
4 stk Bøftomat
-
1 tsk Olivenolie
-
2 stk Løg
-
1 stk Hvidløg
-
75 gram Feta 40+
-
2 spsk Frisk oregano
-
1 spsk Citronsaft
-
0.5 tsk Havsalt
-
0.25 tsk Peber
-
250 gram Store pillede rejer
-
1 deciliter Vand
Sådan laver du fyldte tomater med rejer og ris
Start med at koge risene efter anvisning på emballagen.
Forvarm ovnen til 175°C.
Skær toppen af tomaterne (og gem dem).
Tøm omhyggeligt tomaterne for indhold uden at beskadige skindet.
Gem ca. halvdelen af tomatkødet og smid resten ud.
Opvarm olien i en gryde over middelhøj varme.
Tilsæt hakkede løg og svits i 3 min.
Tilsæt presset hvidløg og svits yderligere 1 min.
Tilsæt det gemte tomatkød og steg i 5 min. eller til væden er fordampet.
Bland den stegte blanding med ris, smuldret feta, hakket oregano, citronsaft, salt, peber og rejer i en stor skål.
Placér de udhulede tomater i et ovnfast fad.
Fordel risblandingen i tomaterne og læg lågene på de fyldte tomater. Hæld vand i fadet.
Bag tomaterne i 40 min. eller indtil de er møre og risblandingen er gennemvarm.
Tips til dine fyldte tomater
Denne opskrift er selvfølgelig også ideel at lave hvis du i forvejen har en rest ris fra aftensmaden dagen før du ikke lige ved hvad skal bruges til. Måske har du også en pose med frosne rejer gemt i fryseren, disse kan naturligvis også bruges (husk dog lige at tjekke at de stadig er gode, ikke). Sørg desuden også for at vælge nogle tomater der har en ordentlig størrelse. Selvom det ikke er sæson for bøftomater året rundt, så er de nok stadig det bedste valg da de kan rumme rimelig meget.
Andre fyldte godter
Det er alting spændende at spise grøntsager der gemmer på et lækkert fyld indvendigt og vi har da heldigvis andre gode opskrifter der lever op til dette. Prøv eksempelvis denne opskrift på nogle krydrede fyldte peberfrugter eller fyldte snackpeberfrugter med parmaskinke og fetaost. Alternativt kan du teste disse asiatiskinspireret fyldte auberginer.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Carbonara a la Bertasi
Svits bacon og champignon på en pande. Pisk æg og fløde sammen og tilsæt salt, peber, ore...
Franske rosmarinbrød
Franske rosmarinbrødKom lunkent vand i en stor skål og opløs salt og gær heri. Rør ho...
Bradepandekage med marengs
Sådan laver du bradepandekage med marengs: Smør og sukker piskes hvidt og skummende æggebl...