Video: Kylling på dåse
Kylling på dåseKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 0 minutter
Arbejdstid
10 minutter
Antal personer:
-
1 stk Hel kylling
-
1 dåse Øl
-
3 stk Rosmarinkviste
-
2 tsk Tørret timian
Tilbehør
-
2 spsk Olivenolie
-
2 spsk Citronsaft
-
1 tsk Paprika
-
1 tsk Salt
Kylling på dåse
Kyllingen rengøres og drysses indvendigt med timian.
Ingredienser til marinaden røres sammen.
Drik halvdelen af øllen.
Kom friske rosmarinkviste ned i øldåsen.
Kyllingen sættes ned over dåsen, i et ildfast fad.
Sørg for at kyllingen sidder stabilt i fadet, evt. ved at trække lårene lidt ud.
Hæld lidt vand i fadet, så væden ikke brænder fast i bunden.
Sæt fadet i ovnen, eller på en grill.
Giv først kyllingen 225 grader i 15 minutter, og derefter 45 minutter på 175 grader.
Tag kyllingen ud af ovnen eller grillen og lad den hvile i 10-15 minutter.
Pas på når du fjerner kyllingen fra øldåsen, da øldåsen er meget varm.
Skær din kylling på dåse ud, og server - bon appetit!
Kylling på dåse er en virkelig lækker, og nem måde at lave kylling på. Kyllingen bliver saftig, og tager smag af øllet og krydderierne.
Tilberedning af hel kylling
Mangler du inspiration til andre måder man kan bruge en hel kylling på? Prøv vores populære opskrift på langtidsstegt kylling, eller autentisk vietnamesisk kyllingesuppe - pho ga.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Sylte
SylteKød, løg, peberkorn, laurbærblade, nellike, timian og salt kommes i en gryde og vand...
Grønne bønner med rejer
Tø rejerne op og klargør bønnerne. Bønnerne skæres i diagonale skiver. Varm de to slags o...
Glutenfri vaniljekranse
Glutenfri vaniljekranseBland kartoffelmel, majsmel, vaniljesukker og bagepulver og hak smø...