Video: Tunmousse med husblas
Tunmousse med husblasKøkken:
Ingredienser:
Fransk
6
Tilberedningstid
5 timer 0 minutter
Arbejdstid
25 minutter
Antal personer:
-
2 dåse Tun i vand
-
3 blad Husblas
-
3 deciliter Fromage frais
-
1.2 tsk Paprika
-
1.2 tsk Hvidløgspulver
-
1.1 tsk Køkkensalt
Tunmousse med husblas
Hæld tunen til afdrypning i en sigte.
Kom derefter tunen i en skål og findel den med en gaffel.
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca 5 minutter.
Vend derefter fromage frais, paprika, hvidløgspulver og salt i tunen.
Træk husblasen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i en skål over vandbad.
Vend den afkølede husblas i tunblandingen under omrøring.
Smag til med salt og peber.
Smør en springform og hæld moussen deri, stil tildækket i køleskabet i minimum 5 timer.
Kan sagtens stå tildækket til næste dag i køleskab.
(Denne opskrift er med husblas, men den kan også laves uden.)
Din tunmousse er nu klar til servering, velbekomme.
Vin - Palliser Estate Sauvignon Blanc - Stk. pris v/6 flasker
Vinhus: Palliser Estate Wines, Martinborough, New Zealand, Type: Hvidvin Normal stk. pris v/køb af 6 flasker 175,- Spar 10% med Opskrifter.dks rabatkodeVin - Palliser Estate Sauvignon BlancPalliser Estate er beliggende i Martinboroughs bløde bakker på nordøens sydøstlige spids. Her laver de bl.a. denne vin best... læs mere
Ved brug af rabatkode: OPSKRIFTER
Tips til tunmousse
En tunmousse kan sagtens laves dagen før servering, og den kan også sagtens laves med tun i olie. (Her kan man bruge olien fra tunen for at opnå ønskede konsistens).
Du tænker sikkert:
Findes der fedtfattig tunmousse, selvfølgelig gør det det og den har vi selvfølgelig også på vores side. Og som tilbehør til denne tunmousse kan du bage dit eget flütes
Spørgsmål:
Hejsa vil bare lige høre om man evt. kan erstatte fløden med noget alternativt, cremefraiche eller noget i den dur? Mvh Tina
Svar:
Jeg synes at du i stedet skal bruge en anden opskrift:
Tunmousse
Her bruges der fromage frais, som indeholder meget lidt fedt.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
05/03-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg tænkte på om der ikke hører en dressing til Tunmoussen? Hvilken en vil I anbefale? V.H. Carina
Svar:
Dild dressing: creme fraiche , dild, salt og peber og en lille smule vineddike.
mvh
Tomas
opskrifter.dk
04/08-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Jeg har på et tidspunkt smagt en røget makrelmousse men kan ikke finde opskriften nogen steder. Er det noget du evt. kan hjælpe med. Jeg skal lave til 14 personer på forhånd tak
Svar:
Brug opskriften til tunmousse, og undlad at komme salt i, evt. lidt citronsaft.
mvh Tomas
Opskrifter.dk
13/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Flødeostekage
BundSmelt smørret.Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Fordel blandingen i en springfo...
Bagte helleflyndere
Forvarm ovnen til 175°C.Smelt smørret og hæld det i et ovnfast fad.Arrangér helleflynderfi...
Krydret thailandsk vegetarsuppe
Krydret thailandsk vegetarsuppeBring vandet i kog og tilsæt ris og lidt salt i vandet. L...