Video: Asparges med røget laks og hollandaise
Asparges med røget laks og hollandaiseKøkken:
Ingredienser:
Fransk
8
Tilberedningstid
40 minutter
Arbejdstid
20 minutter
Antal personer:
-
4 stk Æggeblomme
-
1 stk Citron
-
1 spsk Dijonsennep
-
150 gram Smør
-
32 stk Grøn asparges
-
1 stk Rucola
-
150 gram Røget laks
-
4 kvist Frisk basilikum
Sauce: Pisk æggeblommer, citronsaft og sennep sammen.
Smelt smørret og hæld langsomt æggeblandingen i mens der piskes.
Hæld det hele i en skål.
Sæt skålen ned i en gryde med kogende vand og pisk, til det bliver tykt.
Kog aspargesne i 3 minutter og skyl dem i koldt vand.
Skær laksen i skiver (4 skiver pr. mand).
Kom en smule rucola på midten af en tallerken, kom 4 skiver laks ovenpå, og asparges på toppen.
Hæld hollandaise-sauce rundt i kanten af tallerken, og pynt med basilikum.
Spørgsmål:
Hej kok Hvis jeg vil servere lidt brød til, hvad vil du så anbefale, jeg selv vakler lidt mellem lidt lun flute, smørristet toast eller bare ristet toast, har også mulighed for at købe brød hos den lokale restaurant ( hjemmelavet, som han servere til salatbord) Venlig hilsen Michael
Svar:
Et godt hjemmelavet brød er altid at foretrække. Men ellers ville jeg vælge smørristet brød til denne ret.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
01/04-2012 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej, Kan man lave Hollandaise sovsen i forvejen og så bare lune den inden servering ? MHV Janne
Svar:
Hej Janne , det kommar an på din erfaring, jeg synes nok at det er lettere at lave saucen , stille den lidt lunt ( ved siden af komfuret eller ved din pejs , bare det ikke er over 55-60 grader) så kan du lave den en time før gæsterne kommer.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
21/01-2009 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
kunne man bruge en anden sovs eller dressing?
Svar:
Hej , det kan du sagens.Creme fraiche dressing med krydderurter og citron f.eks
Mvh Tomas
opskrifter.dk
23/08-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Skal hollandaisesovsen være kold eller varm?
Svar:
Hej den skal være godt lun , ikke varmere.
Mvh Tomas
opskrifter.dk
25/02-2008 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvorfor skiller min sovs? Er den for varm??
Svar:
Ja, det kan godt være at smørret har været for varmt - det skal lige køle lidt af inden æggene kommer i - prøv at se i vores sauceguide, der står mere udførligt hvordan sovsen laves:
http://www.opskrifter.dk/Hollandaisesauce.162.0.html
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
19/05-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man erstatte rucolasalaten med en anden salat ?
Svar:
Det kan du godt, men så synes jeg at du skal bruge lidt mere basilikum eller andre krydderurter, for at give lidt mere smag.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
28/03-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tebirkes
Sådan laver du tebirkes Varm mælken til den føles lun, når du mærker den med lillefingeren...
Chilibearnaisesauce
ChilibearnaisesauceTag æggeblommerne ud af køleskabet i god tid og start med at hælde alt...
Flødekartofler i ovn
Flødekartofler i ovnSkræl kartoflerne og skær dem i 0.5-1 cm tykke skiver. Hak skalot...