Video: Hurtig banankage
Hurtig banankageKøkken:
Ingredienser:
Dansk
7
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
15 minutter
Antal personer:
-
125 gram Usaltet smør
-
1 stk Banan
-
100 gram Hvedemel
-
0.5 tsk Kanel
-
1 tsk Bagepulver
-
2 stk Æg
-
50 gram Sukker
Sådan laver du en hurtig banankage:
Æg og sukker piskes sammen til det er let og luftigt. Smelt smør ved svag varme og lad det afkøles en smule. Mos bananen. Sigt mel, kanel og bagepulver sammen. Vend hurtigt alle ingredienserne sammen. Dejen hældes i en form og bages i en forvarmet ovn ved 180°C i 12-15 minutter, eller til kagen er lysebrun på toppen.
Din hurtige banankage er nu klar til servering - velbekomme!
Tricks til servering af en hurtig banankage:
Hvis du nu skulle have en lille smule tid efter du ere færdig med din hurtige banankage, kan du nemt pynte den med en hurtig glasur. Den laves med 100 g 70/ chokolade, 30 g smør og 2 spsk fløde. Lad smør og chokolade smelte i et vandbad, ha piskefløden i og lade glasuren langsomt koge. Hæld over den afkølede hurtige banankage og lad den stå lidt inden servering.
Tips til andre banankager:
Hvis du en anden gang har mere tid til at lave en lækker banankage, prøv vores andre opskrifter som fx. banankage, svampet banankage og banankage med chokolade.
Spørgsmål:
Hvorfor er der ikke en normal banankage uden noget på ?
Svar:
Der skal ikke noget oven på denne kage - det er bare fotografen der har været lidt kreativ :-)
Det er lidt flormelis der er drysset hen over kagerne, her bagt i muffinsforme, men du kan også sagtens bage kagen i en almindelig kageform - husk at formen kun skal fyldes halvt, da kagen hæver meget.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
18/04-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Kan man få fedt procenten længere ned? Hilsen Nanna
Svar:
Hej Nanna
Du kan evt. prøve at mindske mængden af smør. Det giver en lidt tørrere kage men ellers skulle det ikke give et væsentligt dårligere resultat.
mvh.
Esben
Opskrifter.dk
12/01-2007 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Vil bare vide om jeg kan bruge olie i stedet for smør i denne kage ? m.v.h. Connie
Svar:
Det kan du nok, men...smøret er nummer 1
mvh
Tomas
opskrifter.dk
13/09-2006 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Ville bare vide om man kan fryse kagen og om den også vil være lige så god? Med venlig hilsen Lena PS: Mange tak for svaret og en dejlig kage
Svar:
Ja til begge dele.
mvh Tomas
Opskrifter.dk
21/07-2006 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Farseret spidskål
Farseret spidskålPil og hak løget fint. Kom løgstykker, hakket svinekød, æg, mælk, salt og...
Æblekage med kokos
Sådan laver du æblekage med kokosSæt ovnen på 175°. Smelt fedtstoffet, og lade det køle af...
Sipnat med hvidløg
Rist finthakket løg og hvidløg i olie på en pande. Tilsæt fløde og sennep. Krydr med salt...