Video: Risotto med svampe og trøffel
Risotto med svampe og trøffelKøkken:
Ingredienser:
Italiensk
15
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
40 minutter
Antal personer:
-
1 tsk Havsalt
-
3 stk Løg
-
1 stk Gulerod
-
15 gram Tørrede Karl Johan svamp
-
200 gram Karl Johan svamp
-
200 gram Rå kantarel
-
300 gram Vialone nano ris
-
1.5 deciliter Halvtør hvidvin
-
1 stk Citron
-
2 deciliter Extra jomfru olivenolie
-
50 gram Smør
-
50 gram Parmesan ost
-
2 spsk Frisk persille
-
1 tsk Trøffelolie
-
1 liter Vand
Risotto med svampe og trøffel
Tilbered en bouillon af vand, salt, 1/3 af løgene og guleroden.
Hak resten af løgene i små stykker.
De tørrede svampe lægges i varmt vand i 10 min., tørres og finskæres.
Steg løgene i olie og halvdelen af smørret indtil de er gennemsigtige.
Tilsæt ris og steg let i 4 min.
Tilsæt vinen og inddamp alkoholen.
Lidt efter lidt tilsættes bouillon, vent til al væden er absorberet før nyt tilføres.
Efter 10 min. tilsættes de hakkede svampe.
Når retten er næsten færdigkogt, tilsættes revet citronskal og det sidste smør samt parmesan.
Retten piskes kraftigt i 5 min.
Tilsæt persille og trøffelolie og server.
Din lækre Risotto med svampe og trøfler er klar - bon appetit!
Risotto med svampe er en herlig vegetarisk ret til en kødfri dag, med masser af umami fra ost og svampe. Gå på opdagelse i vores andre lækre vegetariske retter her.
Tip
Risotto er en tung ret, og passer derfor godt sammen med noget friskt, f.eks. en spidskålssalat.
Spørgsmål:
Hej! har læst at kokos øger forbrændingen, dvs. at det slanker. mit spørgsmål. kan man blande kokos (revet eller mel) i evt. hvedebrød (rugbrød),uden det gaar ud over bagekvaliteten ? mvh.chris
Svar:
Hej Chris, det med forbrædningen det tør jeg ikke svare på, jeg mener at kokos er ret fedt ? Kan man bage med det; det kan du sagtens, men du bliver nødt til at prøve dig frem, tag kun en lille del til at starte med
Mvh Tomas
opskrifter.dk
31/01-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej Hvad menes med at inddampe alkoholen ?
Svar:
Hej, det betyder at man koger den næsten helt tør
Mvh Tomas
opskrifter.dk
24/03-2010 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Broccolisalat med pinjekerner
Broccolien deles i små buketter og stokken skæres i tynde skiver. Kogende vand hældes over...
Rabarber- og jordbærgrød
Rabarber- og jordbærgrødKom rabarber, jordbær og rosiner i et ildfast fad. Drys sukke...
Torskerognssalat
Sådan laver du torskerognssalat Pisk rognen igennem med en elpisker og tilsæt fromage frai...