Video: Gammeldags oksestuvning
Gammeldags oksestuvningKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
1 kg Oksetykkam
-
1 deciliter Hvedemel
-
1 spsk Hvidløgspulver
-
1 tsk Køkkensalt
-
1 tsk Peber
-
4 spsk Olie
-
12 stk Perleløg
-
10 stk Bagekartoffel
-
6 stk Gulerod
-
3 stk Blegselleri
-
1 deciliter Oksebouillon
-
3 spsk Maizena
-
1 spsk Vand
-
1 deciliter Frisk persille
Skær kødet i terninger.
Bland mel, hvidløgspulver, salt og peber i en lille skål.
Vend nu kødterningerne i melblandingen.
Opvarm olien i en stor gryde.
Svits kødet i olien (evt. i flere hold) ved høj varme i 2 min.
Fjern det brunede kød fra gryden.
Skru ned til medium varme og tilsæt løgene.
Brun løgene i 5 min. og fjern dem fra gryden.
Skær kartoflerne i tern og gulerødder samt selleri i skiver.
Put kartofler, gulerødder, selleri, løg, kød og bouillon i gryden.
Rør godt rundt og bring det i kog.
Skru ned til lav varme og lad det simre i 2 timer under låg.
Rør af og til i gryden.
Efter ½ time kan man evt. tilsætte en jævning af majsmel udrørt i vand.
Det giver en tykkere sauce i retten.
Drys med rigelig hakket persille lige inden serveringen
Spørgsmål:
Jeg skal have lavet en sammenkogt ret til en familiefest, den skal laves en uge før ,defor er mit spørgsmål kan denne ret fryses? med venlig hilsen Benda
Svar:
Det kan du sagtens gøre.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
10/04-2010 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hej jeg har problemer med at se hvor meget jeg skal købe til 8 personer mvh vivian
Svar:
Opskriften er angivet til 12 personer, og ved at trykke til højre for det antal, er det muligt at få at vide, hvor meget der skal købes ind til 8 personer.
Mvh.
Martin
Opskrifter.dk
20/02-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Bagte pærer med cognac
Opvarm ovnen til 230°C. Skræl og halvér pærerne (efterlad stilken intakt) og fjern kerneh...
Tærte med skinke og porrer
Dej: Skær smørret i mindre stykker, og smuldre det i melet, til det ligner revet ost. Tils...
Sirupglaserede gulerødder
Skær gulerødderne i ½ cm tykke skiver. Bland gulerod, vand, halvdelen af smørret, sukker o...