Video: Abrikos og kirsebær tærte
Abrikos og kirsebær tærteKøkken:
Ingredienser:
Dansk
10
Tilberedningstid
3 timer 0 minutter
Arbejdstid
50 minutter
Antal personer:
-
2.5 deciliter Hvedemel
-
0.25 tsk Sukker
-
1 knsp Bordsalt
-
6 spsk Smør
-
2.5 spsk Vand
-
2 spsk Hvedemel
-
4 spsk Sukker
-
8 stk Abrikos
-
200 gram Kirsebær
-
2 spsk Smør
Abrikos og kirsebær tærte
Mel, sukker og salt røres sammen i en skål.
Smørret tilsættes og smuldres sammen med de øvrige ingredienser.
Tilstrækkeligt med vand tilsættes for at danne en sammenhængende dejkugle.
Kuglen formes til en flad dejplade og stilles i køleskabet i mindst 1 time.
Forsøg blot at "samle dejen", den skal ikke æltes.
Opvarm ovnen til 200°C.
Bagepapir kommes på en bageplade.
Dejen rulles ud til en cirkel på et melbestrøet underlag og overføres til bagepladen.
Halver abrikoserne (eller brug abrikoser fra dåse) og stenene fjernes fra dem og kirsebærrene.
Melet og 1/4 af sukkeret blandes i en lille skål.
Blandingen drysses over hele dejfladen, undtagen en bort på 2 cm hele vejen rundt.
De halverede abrikoser placeres tæt sammen oven på melblandingen, stadig med en bort på 2 cm.
Kirsebærrene fordeles over abrikoserne.
Resten af sukkeret drysses på.
Dejborten foldes op over fyldet, så den danner en kant på tærten.
Dejen pensles med smeltet smør og der drysses lidt sukker oven på.
Tærten bages til dejen er sprød og frugtstykkerne møre, ca. 1 time.
Pensl evt. tærten med noget af det fraløbne frugtsaft. Løft forsigtigt tærten og bagepapiret over på en rist og lad tærten køle af. Løsn forsigtigt tærten fra bagepapiret med en paletkniv eller lignende. Servér tærten på et fad.
Sådan en skøn tærte kan sagten stå alene men du kan vælge at lave en vaniljeis og servere til.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerrygKog hamburgerryggen i rigeligt letsaltet vand i ca 30-45 minutter og...
Grillet marineret oksespyd med rucolasalat
Marinade:Finthakket chili, hvidløg, salt, citronsaft, rosmarin og olivenolie blandes samme...
Langtidsstegt svineskank
Svineskank Snør stegen og læg den i et ovnfast fad.Rids den grundigt i skindet.Bland...