Video: Frisk tomatsalsa
Frisk tomatsalsaKøkken:
Ingredienser:
Mexicansk
6
Tilberedningstid
10 minutter
Arbejdstid
5 minutter
Antal personer:
-
500 gram Tomat
-
2 stk Frisk grøn chili
-
1 stk Løg
-
4 spsk Frisk koriander
-
1 tsk Køkkensalt
-
3 spsk Vand
Hak tomaterne fint og put stykkerne, sammen med al saften, i en skål.
Hak chilierne fint og bland dem og resten af ingredienserne med tomaterne.
Rør godt rundt i salsaen.
Lad salsaen afkøle under låg, før den bruges.
Valg af tomater
Alle tomater kan bruges - blommetomater, cherrytomater, eller store bøftomater. Tomaterne skal gerne være godt modne, for så er de fyldt med smag.
Opbevar tomaterne i stuetemperatur for god smag
Hvis du opbevarer tomaterne på køkkenbordet smager de af langt mere end når de opbevares på køl. Holdbarheden er lidt kortere, så måske kan det blive et kompromis med at tage de tomater ud af køleskabet som du spiser inden for de nærmeste dage.
Krydderier der fremhæver den gode smag
Med et lille strejf sukker i salsaen kan du fremhæve smagen af tomaterne markant. Du kan også variere med andre krydderurter – fx timian, rosmarin, salvie, oregano eller lignende. Giv hvidløget få sekunders opkog for at få en mildere smag og undgå at smagen vil udvikle sig så kraftigt, hvis du planlægger at lave salsa til flere dage. Tomatsalsaen kan også peppes op med chilli efter smag og behag.
Bruges som tilbehør til alle mexicanske retter, såsom mexicansk kyllingelasagne. Tomatsalsaen er også rigtig god som fyld i sandwiches og burgere
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Tigerrejer på spyd
Tigerrejer på spydPesto Blend salat, parmesan, pinjekerner, olivenolie, hvidløg og citron...
Klejner med smør
Alle ingredienserne æltes sammen og dejen stilles på køl et døgn.Rulles ud mellem 2 plasti...
Final Exam Relief
Hæld rom og likør i et collinsglas næsten fyldt med isterninger. Rør og fyld op med ligeli...