Video: Krydderurtebrød
KrydderurtebrødKøkken:
Type:
Ingredienser:
Dansk
Bagværk
8
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
30 gram Gær
-
4 deciliter Vand
-
2 spsk Olie
-
1 tsk Køkkensalt
-
125 gram Rugmel
-
600 gram Hvedemel
-
1 bdt Frisk citronmelisse
-
0.5 bdt Frisk purløg
Citronmelisse og purløg hakkes. Gæren udrøres i lunkent vand og olie, salt, krydderurter og rugmel tilsættes. Hvedemel røres og æltes i lidt ad gangen, til dejen slipper fadet - den må ikke være for tør. Dejen tildækkes og hæver på et lunt sted i ca. 1 time. Dejen (til 6 personer) deles i 12 stykker, som formes til boller og rulles flade med en kagerulle. De skal måle ca. 15 cm. Brødene prikkes med en gaffel og bages ca. 15 min.ved 225 grader i midten af ovnen. I varmluftsovn kan bages 2 plader ad gangen ved 200 grader. Tip: Krydderurterne kan varieres efter smag, men pas på med f.eks.rosmarin og timian, som er mere markant i smagen. Hvedemel kan erstattes af ½ speltmel og ½ hvedemel.
Brødet er godt som tilbehør til grøntsagssupper, eller flækket og fyldt med pålæg og grøn salat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Jordbær- og avocadosalat
Dressing: Pisk sukker, olie, honning, eddike og citronsaft sammen i en lille skål. Riv...
Choko-nougat tærte
Genoise bunde: Forvarm ovnen på 180°C. Læg bagepapir i et 30x15 cm. fad. Genoise (dej):...
Gulerodssuppe med dildpesto
GulerodssuppeSkyl gulerødderne grundigt (men skræl dem ikke, eftersom de indeholder masser...