Video: Krydderurtebrød
KrydderurtebrødKøkken:
Ingredienser:
Dansk
8
Tilberedningstid
1 timer 30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
30 gram Gær
-
4 deciliter Vand
-
2 spsk Olie
-
1 tsk Køkkensalt
-
125 gram Rugmel
-
600 gram Hvedemel
-
1 bdt Frisk citronmelisse
-
0.5 bdt Frisk purløg
Citronmelisse og purløg hakkes.
Gæren udrøres i lunkent vand og olie, salt, krydderurter og rugmel tilsættes.
Hvedemel røres og æltes i lidt ad gangen, til dejen slipper fadet - den må ikke være for tør.
Dejen tildækkes og hæver på et lunt sted i ca. 1 time.
Dejen (til 6 personer) deles i 12 stykker, som formes til boller og rulles flade med en kagerulle.
De skal måle ca. 15 cm.
Brødene prikkes med en gaffel og bages ca. 15 min.ved 225 grader i midten af ovnen.
I varmluftsovn kan bages 2 plader ad gangen ved 200 grader.
Tip:
Krydderurterne kan varieres efter smag, men pas på med f.eks.rosmarin og timian, som er mere markant i smagen.
Hvedemel kan erstattes af ½ speltmel og ½ hvedemel
Brødet er godt som tilbehør til grøntsagssupper, eller flækket og fyldt med pålæg og grøn salat.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Græske burgere med tzatziki
Bland oksekød, presset hvidløg, citronsaft, finthakket oregano og basilikum, hakket tomat...
Kylling med kokosmælk og karry
Skær kyllingen i serveringsstykker. Put den i en gryde med den tynde del af kokosmælken, k...
Hjemmelavet nachos
Brun oksekød, finthakket løg samt salt og peber i en stor gryde over medium varme.Hæld fed...