Video: Gado-gado salat
Gado-gado salatKøkken:
Ingredienser:
Asiatisk
14
Tilberedningstid
30 minutter
Arbejdstid
30 minutter
Antal personer:
-
4 stk Kogte kartofler
-
250 gram Adzuki bønnespire
-
500 gram Grønne bønner
-
3 stk Gulerod
-
0.5 stk Hvidkål
-
1 stk Agurk
-
3 stk Hårdkogt æg
-
6 spsk Jordnøddesmør
-
250 ml Vand
-
0.75 tsk Hvidløgspulver
-
2 spsk Sukker
-
2 spsk Sojasauce
-
0.5 tsk Rejepasta
-
1 dåse Kokosmælk
Skræl de kogte kartofler og skær dem i skiver.
Vask bønnespirerne og nip evt. brune ender af.
Skær bønnerne i diagonale strimler og kog dem i letsaltet vand til de er akkurat møre.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave, som koges, til de er møre.
Skær kål i skiver og smid det hårde indre ud.
Blanchér kålen i letsaltet vand i et minut eller to.
Skræl agurken og skær den i meget tynde skiver.
Jordnøddesauce:
Put jordnøddesmør og vand i en gryde over svag varme og rør, så det blandes.
Fjern gryden fra varmen og tilsæt alle andre ingredienser.
Tilsæt kokosmælk således at saucen får en tyk, men flydende konsistens. Smag til med salt og citronsaft.
Læg de forskellige grøntsager i lag på et fad.
Omgiv dem med agurkeskiverne og læg halverede hårdkogte æg på toppen.
Retten serveres kold og sammen med jordnøddesaucen, som hældes over hver enkelt portion.
Ris eller
Spørgsmål:
hvad er adzuki?
Svar:
Det er bønner, i denne her opskrift anvendt som bønnespirer - prøv at tryk på "læs om", så står der en beskrivelse. Du kan også bruge andre bønnespirer, hvis ikke der er adzuki i dit Supermarked.
mvh
Dorthe
opskrifter.dk
30/11-2007 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Ratatouille i filodej
Ordn alle grøntsagerne og skær dem i grove stykker.Put chili, løg og hvidløg i en stor, va...
Sur-sød skinkeret
Skær kødet i små tern.Skær alle grøntsager i mindre stykker/både/tern og hak hvidløg fint....
Auberginer med okseruller
DressingRør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket til afkøling i køleskabet i mi...