Video: Ostespätzle
OstespätzleKøkken:
Type:
Ingredienser:
Andet
Bagværk
8
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 0 minutter
Antal personer:
-
500 gram Hvedemel
-
240 gram Æg
-
1.5 tsk Bordsalt
-
2.5 deciliter Vand
-
200 gram Løg
-
3 spsk Smør
-
0 Peber
-
1 stk Mozzarella 30+
Rør melet sammen med æggene i en skål. Tilsæt salt og lunkent vand. Rør dejen godt sammen, indtil den er lind og glat - ikke så fast som kagedej og ikke så tynd som pandekagedej. Så fyldes en store gryde med vand. Tilsæt 1 spsk salt, læg låg på og bring gryden i kog. Skræl løgene og skær dem i fine ringe. Smelt smørret i en lille pande. Svits løgene gyldne ved middel varme og hold dem varme. Forvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C) og stil et stort ildfast fad ind. Nu skulle vandet koge: fjern låget og sæt et dørslag ovenpå. En god portion af dejen fyldes i og mases gennem hullerne. Man kan også fylde dejen i en sprøjtepose og presse små 'deforme' ned i vandet. Lad dejstrimlerne få et kort opkog flere gange, indtil de frivilligt kommer op igen. Det tager 3-5 minutter pr. omgang. Så fyldes den næste portion i gryden. De færdige spätzle, der svømmer ovenpå, tages op af vandet med en hulske. Lad dem dryppe godt af og læg dem straks i det varme fad i ovnen. Drys peber og ost hen over hvert lag. Det øverste lag drysses med løgene og overhældes med det varme smør - skru op for ovnen (250°C/220°C) og bag i 5 minutter.
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Laks med porre- og kaperssauce
Smør en bageplade med smeltet smør, læg laksen på pladen og smør fileterne med smør. Gr...
Flødekartofler med porrer
Flødekartofler med porrerSkræl kartofler og skær dem i tynde skiver. Rens porrerne grundig...
Cape Codder
Hæld vodka og juice i et Collinsglas og rør rundt. Pynt med lime og server.