Video: Ovnstegt kalkunbryst
Ovnstegt kalkunbrystKøkken:
Ingredienser:
Dansk
14
Tilberedningstid
20 minutter
Arbejdstid
1 timer 40 minutter
Antal personer:
-
900 gram Kalkunbryst
-
1 spsk Revet citronskal
-
1 spsk Citronsaft
-
1 spsk Olie
-
2 stk Hvidløgs fed
-
2 kvist Frisk rosmarin
-
1 tsk Køkkensalt
-
1.5 kg Bagekartoffel
-
3 stk Rød peberfrugt
-
75 gram Bacon
-
2 spsk Kapers
-
2 tsk Paprika
-
2 deciliter Halvtør hvidvin
-
2 deciliter Grøntsagsbouillon
Krydderierne og citronskal og -saft blandes og gnides på kalkunbrystet, som derefter lægges i midten af bradepanden.
Dryp med lidt olie.
Kartoflerne skrælles, halveres på langs og lægges rundt om kødet.
Bacon og peberfrugt skæres i strimler.
Bacon, kapers, peberfrugt, salt og peber drysses over kartoflerne.
Bradepanden sættes midt i ovnen ved 225°C i 15 minutter.
Vin og bouillon hældes forsigtigt i, og det hele dækkes med folie, og varmen skrues ned til 175°C.
Retten steger videre i ca. 1 time.
Kødet skal hvile 10-15 minutter under folie, før det skæres i skiver.
Spørgsmål:
hvor høj er kernetemperaturen efter stegning?
Svar:
Hej,
Hvis du satser på 65 grader og lader den trække til 70 grader, så er det fint
Mvh Tomas
opskrifter.dk
05/04-2011 af Opskrifter.dk
Spørgsmål:
Hvornår skal man benytte paprikaen? Til at krydre kartoflerne?
Svar:
Ja, selvom det ikke fremstår af fremgangsmåden, er det helt korrekt, at paprikaen er til at krydre kartoflerne med - det gøres samtidigt med saltet.
Mvh
Martin
Opskrifter.dk
15/04-2008 af Opskrifter.dk
Få rabat på dine køb – og tjen hurtigt dit medlemskab ind
Kommunikér direkte med andre medlemmer
Se live streams med kokke ”in action”
Få førsteret til åbne og gratis arrangementer
Få eksklusiv adgang til VIP arrangementer
lignende opskrifter
Oksemørbrad på grill
Oksemørbrad på grillStart med at afpudse mørbraden. Bland alle ingredienser til marinaden,...
Mangois med fløde
Mangois med flødeHæld mælk i en gryde og bring det langsomt i kog. Del i mellemtiden...
Fadkoteletter
Fadkoteletter Fadkoteletter er et super lækkert vintermåltid. Du serverer gryderetten over...